Sport

Szexuális erőszakkal vádol egy volt miniszterelnök-helyettest a kínai teniszsztár

Greg Wood / AFP
Greg Wood / AFP
Minden idők egyik legjobb kínai teniszezője, Peng Suaj szexuális erőszakkal vádolt meg egy korábbi miniszterelnök-helyettest, azonban bejegyzését percekkel később törölték. A New York Times szerint szerdán Kínában még a tenisz szóra sem lehetett rákeresni az interneten.

A páros-világranglista egykori első helyezettje kedd este hozta nyilvánosságra a vádakat a Weibón, a Twitter kínai megfelelőjén.

Kapcsolódó
Fucsovics akkorát játszott, hogy Djokovic ölelgette a végén
Egy szettet fogott a magyar játékos, nagy csatában kapott ki a világelsőtől.

Peng azt írta, hogy Csang Kao-li néhány évvel ezelőtt szexre kényszerítette őt, még azt megelőzően, hogy némi nyomásra beleegyezett volna, hogy viszonyt létesítsen vele. Az 1946 novemberében született, azaz jelenleg 75 éves politikus 1988 és 1993 között Kanton kormányzó-helyettese volt, majd Sencsenben és Tiencsinben dolgozott párttitkárként,

2013 márciusa és 2018 márciusa között, pedig miniszterelnök-helyettesi posztot töltött be.

Peng azt írta, hogy nem tud bizonyítékkal szolgálni állításainak alátámasztására.

Tudom, hogy nem tudok mindent világosan elmondani, így nincs is értelme kimondani. De mindenesetre el akarom mondani

– írta.

Bár a bejegyzést a közzététel után néhány percen belül törölték, különböző helyeken titokban keringenek ilyen képernyőképek. A Reuters hírügynökség jelentése szerint szerdán blokkolták a nevére vonatkozó internetes kereséseket, míg a New York Times azt írta, Kínában még a tenisz szóra sem lehetett rátalálni Kínában.

Többek között ez az oka annak, hogy még nem sikerült ellenőrizni a történet hitelességét.

„A hatóságok korábban vádoltak kormányzati tisztviselőket szexuális visszaélésekkel, azonban ilyen magas rangú politikai vezető ellen, mint Csang, még nem fogalmazódott meg hasonló” – írta szerdán a New York Times.

Peng pályafutása során egyesben két tornát nyert meg, 2014-ben elődöntős volt a US Openen, 2011 augusztusában pedig a világranglista 14. helyén állt.

Párosban sokkal sikeresebb volt, 2013-ban Wimbledonban, 2014-ben a Roland Garroson győzött, 2017-ben pedig az AusOpenen döntőt vívhatott. 2014 februárjában világelső is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik