Sport

Sportlövőbotrány: Sidi Pétert egy évre eltiltották

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
A vádak szerint jogosulatlanul járt versenyzőtársa szobájában. Ügyvédje azt mondja, ezek után nem valószínű, hogy ott lehet az olimpián.

Májusban függesztette fel Sidi Péter versenyengedélyét a Magyar Sportlövők Szövetsége. Ennek előzménye az volt, hogy Péni István bejelentést tett a szövetségnél, hogy az indiai világkupán – ahol Péni és Pekler Zalán nem állt ki Sidi oldalán a csapatdöntőben – valaki jogosulatlanul járt a szobájában. Ő nem nevezte meg, a szövetség viszont igen, hogy Sidi Péterről van szó.

Kapcsolódó
Sportlövőbotrány: Sidi Péter vallomást tett, ami újabb kérdéseket vet fel
A világ- és Európa-bajnok sportlövő a szerkesztőségünk birtokába jutott levélben ismertette saját verzióját arról, miért töltött 45 percet versenyzőtársa, Péni István szállodai szobájában annak engedélye nélkül.

Két fegyelmi tárgyalást tartottak azóta, az eszéki Európa-bajnokságon már nem versenyző Sidi írásban tett vallomást. A Telexnek az ügyvédje mondta el, hogy a döntés megszületett:

első fokon egy évre eltiltották a sportlövőt a versenyektől, edzésektől és mindennemű sporttevékenységtől, jogi képviselője szerint nem valószínű, hogy ott lehet az olimpián.

Sidi Péter ügyvédje, Sándor Elek azt is mondta a lapnak, hogy június 4-én kapta meg a szöveget, egyelőre még nem fellebbezett, de meg fogja tenni. Sportszerűtlen viselkedés miatt kapta a büntetést, de ügyvédje szerint nem áll kapcsolatban a sportvétséggel, amit felrónak neki.

„Ezért érthetetlen az ítélet, ami kirívóan súlyos, megalapozatlannak és súlyosan törvénysértőnek gondoljuk. Pétert eddig egyszer sem hallgatták meg, ezt is aggályosnak tartjuk. Két folyamatban lévő bírósági ügy már van Sidi és a szövetség között, valószínűleg lesz egy harmadik is” – mondta a Telexnek Sándor Elek, aki azt is mondta, nem tudnak arról, hogy Sidi Péter ellen rendőrségi eljárás lenne.

Sinka László, az MSSZ főtitkára az MTI-nek megerősítette a Telex értesülését.

Ez még nem jogerős, Péter fellebbezhet, ha így tesz, akkor másodfokon az elnökség tárgyalja az ügyet

– nyilatkozta Sinka László.

A magyar szövetség június 17-én jelöli majd ki, melyik négy sportlövő indul Tokióban. Az egyik kvótát Sidi szerezte, ám az nem névre szól, hanem az országnak.

Kapcsolódó

Azon az indiai világkupán Péni István pozitív doppingmintát adott, de a magyar és a nemzetközi szövetség is felmentette, miután bizonyítani tudta, szabotázs történt, más által került a tiltott szer a vitaminjai közé. Az ügyben feljelentést tett. Ő az Eb-n már elindulhatott, nyert egy aranyérmet.

Sidi a manipulálás vádját visszautasította, azt viszont elismerte, hogy járt Péni szobájában. Azt állította, hogy odacsalták, és 45 percen keresztül várt csapattársára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik