Sport

Nadalnak két év után szakadt meg egy nagy sorozata a Roland Garroson

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A címvédő spanyol Rafael Nadal bejutott a legjobb négy közé a francia nyílt teniszbajnokságon.

A 13-szoros Roland Garros-győztes klasszis az argentin Diego Schwartzmant búcsúztatta a szerdai, 2 óra 48 perces negyeddöntőben.

A rekordot jelentő 21. Grand Slam-sikerére hajtó, 35 éves Nadal sorozatban 36 megnyert szettet követően bukott játszmát Párizsban.

Ezt megelőzően legutóbb napra pontosan két évvel ezelőtt az osztrák Dominic Thiem ellen veszített szettet a spanyol klasszis.

Nadal a fináléba kerülésért a szerb Novak Djokovic és az olasz Matteo Berrettini párharcának győztesével találkozik.

A nőknél új győztest, egyben új Grand Slam-bajnokot avatnak egyesben a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a címvédő lengyel Iga Swiatek a negyeddöntőben két szettben kikapott a görög Maria Szakkaritól.

A 20 éves lengyel játékos 22 sorozatban megnyert játszma után vesztett szettet Párizsban, 25 esztendős görög riválisa 48 perc alatt került előnybe. A második felvonást is utóbbi kezdte jobban, 2:0-ra ellépett, ekkor Swiatek ápolást kért a jobb combjára. A folytatásban mindketten hozták saját adogatásukat, így az, hogy Szakkarinak az első játékban sikerült brékelnie, döntőnek bizonyult. A meccs 1 óra 35 percig tartott.

A négy közé csak olyan teniszezők jutottak be, akik korábban még nem nyertek Grand Slam-tornát egyesben, sőt elődöntőt sem játszottak:

Szakkari mellett a cseh Barbora Krejcikova, az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova és a szlovén Tamara Zidansek. Az elődöntőben Pavljucsenkova-Zidansek és Krejcikova-Szakkari mérkőzéseket rendeznek.

eredmények, negyeddöntő

férfiak:
Nadal (spanyol, 3.) – Schwartzman (argentin, 10.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:0

 

nők: 
Szakkari (görög, 17.) – Swiatek (lengyel, 8.) 6:4, 6:4
Krejcikova (cseh) – Gauff (amerikai, 24.) 7:6 (8-6), 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik