Élő Sport

Simán behúzta a bronzérmet a Győr, Görbicz Anita rekorderként búcsúzik

Illyés Tibor/MTI/MTI Fotószerkesztõség
Illyés Tibor/MTI/MTI Fotószerkesztõség

A címvédő Győri Audi ETO KC hetesekkel kikapott a Brest elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben szombaton.

Kapcsolódó
Drámai meccsen, hetesekkel bukta a BL-elődöntőt a Győr
A gyenge első félidő után feltámadt a Győr, le is zárhatta volna a meccset, de nem sikerült. Végül hetespárbaj döntött, ahol a franciák voltak a higgadtabbak és pontosabbak.

Keseregni azonban nem volt idő, hiszen vasárnap délután már a bronzért játszhatott. Ez nem okozott gondot Ambros Martín csapatának, az első pillanattól ellenfele fölé nőtt az ETO. Szemmel láthatóan nagyon motiváltan lépett pályára a győri csapat, Nze Minko többször is pazar labdaszerzéssel segített, de a show-t Oftedal egyéni villanásai lopták el. Hamar meglépett az ETO, két 3-0-s szériával azonnal nagy különbség alakult ki, amit Solberg nagy védései is segítettek; az első nyolc lövésből ötöt hárított.

https://twitter.com/ehfcl/status/1398998797590671364

A győriek már félidőben tíz góllal vezettek, a második félidőben már-már szórakoztak és a CSZKA annyira szét volt esve térfélcsere után, hogy öt perc alatt időt kért az edzőjük. Ez valamennyire gatyába rázta az oroszokat, de érdemben esélytelen volt, hogy közelítsenek. A hajrára nagyon kiengedett már a Győr, 28-13 után öt gólt is engedett ellenfelének, de az utolsó tíz percben még összeszedte magát és tizenegy góllal győzött.

Görbicz Anita élete utolsó BL-meccsén három gólt dobott, ezzel Nycke Groottal holtversenyben a Final Fourok történetének legeredményesebb játékosa lett 57-57 góllal.

Az ETO játékosától még a Bajnokok Ligájának hivítalos honlapja is magyarul köszönt el, kiemelve a 186 meccsén lőtt 1016 gólját és az öt BL-győzelmét.

https://twitter.com/ehfcl/status/1399022931833982982

A győriek legendája a bajnokságban még alighanem pályára lép, de visszavonulásával most láthattuk utoljára a BL-ben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, bronzmeccs

Győri Audi ETO KC – CSZKA Moszkva (orosz) 32-21 (18-8)

gólszerzők: Oftedal 7, Kristiansen 6, Nze Minko, Görbicz, Hansen 3-3, Brattset, Faluvégi, Lukács, Amorim 2-2, Kürthi, Fodor 1-1, illetve Mihajlicsenko 4, Risztovszka, Heindahl 3-3, Szkorobogacsenko, Iljina, Dmitrijeva, Gorskova 2-2, Vegyehina, Szudakova, Csigirinova 1-1

lövések/gólok: 46/32, illetve 47/21
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/4
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A mérleg kedvez a Győrnek

Kétszer találkozott eddig egymással a két csapat, szeptemberben 27-27-s döntetlen született, februárban viszont tükörsimán nyert az ETO 31-24-re. Ezzel most is kiegyeznénk.

Nem csak Görbicz Anita búcsúmeccse a mai

A visszavonulú magyar legenda mellett Eduarda Amorim is utoljára játszik majd a Győrben ma délután, mivel a Rosztov Donban folytatja nyártól a pályafutását. A brazil klasszis 2009 óta erősíti az ETO-t, ezalatt ötször nyert Bajnokok Ligáját, tízszeres magyar bajnok és 11-szeres Magyar Kupa-győztes lett. Egy bronz szebbé tenné a búcsút számára is.

Illyés Tibor/MTI Coralie Gladys Lassource, a francia csapat tagja (b) és a gyõri Eduarda Amorim a nõi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntõjében, a Gyõri Audi ETO KC.

„Büszke vagyok arra, amit elértem"

Az elbukott elődöntőben elmondta Görbicz Anita a Sport TV-nek, mit jelent számára a karrierje.

Nagyon szomorú vagyok, hiszen a lehetőség megvolt. Többször is meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést, a hatvan perc alatt is, és a hosszabbításban is. Viszont büszke vagyok a csapatra, mert mindenki nagyot küzdött, harcolt. Be akartunk jutni a döntőbe, sajnálom, hogy nem sikerült. Persze szebb lett volna, ha úgy tudom befejezni, hogy felemelem a kupát, de így is büszke vagyok arra, amit elértem

– mondta a könnyeivel küszködve.

A vereség a múlté

Ma már nem szabad foglalkozni a hetesekkel és az elveszített elődöntővel. Ma új meccs kezdődik, egy utolsó esély, hogy sikerrel zárja az évet a Győri Audi ETO KC.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik