Élő Sport

Drámai meccsen, hetesekkel bukta a BL-elődöntőt a Győr

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A címvédő Győri Audi ETO KC hétméteresekkel 27-25-re kikapott a francia Brest Bretagne csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntőben.

A két csapatnak ez volt az idei sorozatban a harmadik egymás elleni meccse, és a csoportkörben mindkét találkozó döntetlennel zárult. Most az első félidőben a franciák domináltak, harminc perc után három góllal vezettek, mivel a Győr nem találta a szigorú és feszes védekezés ellenszerét, és mindössze négy akciógólt szerzett.

Aztán feltámadt a Győr, a csereként beállt Silje Solberg fantasztikusan védett, a társak pedig sokkal ötletesebb támadójátékot produkáltak.

A Brest majdnem 14 percig nem szerzett gólt, a Győr átvette a vezetést, és a hajrában közel állt a győzelemhez: egygólos vezetésnél az utolsó percben a pályafutása utolsó előtti meccsét játszó Görbicz Anita büntetőt rontott, a francia csapat pedig egyenlített, így következett a hosszabbítás.

A kétszer öt perc során három-három gólt dobtak a fáradó és egyre feszültebb csapatok, így jöhetett a hetespárbaj, ahol a győrieknél Veronica Kristiansen és Estelle Nze Minko is rontott, míg a franciáknál csak Ana Gros hibázott, így a Brest története első döntőjére készülhet, a Győrnek pedig marad a bronzmeccs az orosz CSZKA Moszkva ellen.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő:

Győri Audi ETO KC – Brest Bretagne (francia) 25-27 (8-11, 20-20, 22-22)
Budapest, Papp László Sportaréna
v.: Marta Sa, Vania Sa (portugálok)
gól: Kristiansen 8, Brattset, Amorim, Oftedal 3-3, Görbicz, Fodor, Nze Minko, Faluvégi 2-2, illetve Gros 9, Jaukovic 5, Pop-Lazic 4, Toublanc, Gullden 3-3, Niakate 2, Coatanea 1
lövések/gólok: 50/25, illetve 50/27
kapusteljesítmény: 33, illetve 43 százalék
kiállítások: 8, illetve 10 perc

 

A másik elődöntőben:
Vipers Kristiansand (norvég) – CSZKA Moszkva (orosz) 33-30 (18-12)

 

A vasárnapi menetrend:
a 3. helyért: Győri Audi ETO KC – CSZKA Moszkva 15.15
döntő: Vipers Kristiansand – Brest Bretagne 18.00

Hetesekkel verte a Brest a Győrt a BL-elődöntőben

Az idényben harmadszor is döntetlent játszott egymással a Győr és a francia Brest a BL-ben. Az elődöntőben a hosszabbításban sem bírtak egymással a felek, így jöhetett a hetespárbaj, ahol a franciák céloztak jobban. A Brest története első BL-döntőjét játszhatja, míg a Győrnek marad a bronzmeccs a norvég Vipers vagy az orosz CSZKA Moszkva ellen.

BL-döntős

Gullden volt a Brest ötödik lövője, bevágta, így először játszhat BL-döntőt a francia csapat. A Győrnek marad a bronzmeccs.

Még él a remény

Jaukovic bedobta, Oftedal vállán nagy volt a teher, de nem hibázott.

Két elrontott hetessel kezdődik

A Brest kezdte a hetespárbajt, Gros lövését Glauser kivédte. Az első győri lövő Kristiansen, méterekkel lőtte fölé.

23-23

A franciák elszórták a labdát, de Nze Minko ziccerét kivédte Toft. Büntetők következnek!

23-23

Brattset harcolt ki hetest, Kristiansen bevágta.

22-23

Kristiansen talpról engedte el, Toft simán odaért. Toublanc a szélről volt eredményes, vezet a Brest.

22-22

Lassource szétlőtte a lécet, de a Győr sem tudott gólt szerezni, Oftedal szorult helyzetből pontatlanul lőtt. Niakate gyenge löketét Solberg védte.

22-22

Toft is jól véd, Kristiansen helyzeténél mutatott be bravúrt, majd a hosszabbítás első felvonása Gros veszélytelen időn túli szabaddobásával zárult.

22-22

Gros a kilencedik góljával egyenlített, Amorim kísérletét viszont Toft kiszedte. Solberg aztán a kilencedik védést mutatta be, amikor Gros bombáját kiütötte.

22-21

Solberg most leolvasta Jaukovic lövését, az ellentámadásnál Faluvégi a rövidbe húzta be a labdát.

21-21

Oftedal bejátszás Brattsetnek, szabálytalanság, hetes. Kristiansen egy lövőcsel után bedobja. Jaukovic hatalmas góllal egyenlít.

20-20

Jaukovic egyedül maradt, bedobta. A győri támadásnál Brattsetnek akart passzolni Oftedal, de lehalászták. Lepörgött az óra, hosszabbítás jön.

20-19

Görbicz passzát nem tudta összeszedni a társ, de Amorim kiharcolta a labdát, bántották, hetes! Görbicz kihagyta a hetest sajnos.

20-19

Solberg egy az egyben tréfálta meg Coataneát, újabb nagyon fontos védés! Újabb győri időkérés.

20-19

Solberg csodálatos, most Gros lövését védte ki térddel! Oftedal erőszakosan tört be, gól lett a jutalma. Pop-Lazic gyorsan válaszolt. És Nze Minkót ki is állították.

19-18

Gros megint messziről, vagy 10 méterről talált be. Döntetlen ezzel. Amorim adott el egy labdát a győri támadásnál, de Solberg megint besegített egy bravúrral. Brattset kis szerencsével szerzett gólt.

18-17

Oftedal lövésébe Darleaux csak beleért, de védeni nem tudott. Toft érkezett Darleaux helyére a franciák kapujába. Gros messziről vágott nagy gólt.

Most a Győrt kért időt

Ambros Martín magabiztosságot kért a csapattól. Hat perc van hátra, és eggyel vezet a címvédő.

17-16

Oftedal passza után Brattset talált be a beállós posztjáról. A franciák kizökkentek, már nem olyan magabiztosak támadásban. Jaukovic törte meg a hosszú gólcsendjüket.

Olvasói sztorik