Élő Sport

Simán behúzta a bronzérmet a Győr, Görbicz Anita rekorderként búcsúzik

Illyés Tibor/MTI/MTI Fotószerkesztõség
Illyés Tibor/MTI/MTI Fotószerkesztõség

A címvédő Győri Audi ETO KC hetesekkel kikapott a Brest elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben szombaton.

Kapcsolódó
Drámai meccsen, hetesekkel bukta a BL-elődöntőt a Győr
A gyenge első félidő után feltámadt a Győr, le is zárhatta volna a meccset, de nem sikerült. Végül hetespárbaj döntött, ahol a franciák voltak a higgadtabbak és pontosabbak.

Keseregni azonban nem volt idő, hiszen vasárnap délután már a bronzért játszhatott. Ez nem okozott gondot Ambros Martín csapatának, az első pillanattól ellenfele fölé nőtt az ETO. Szemmel láthatóan nagyon motiváltan lépett pályára a győri csapat, Nze Minko többször is pazar labdaszerzéssel segített, de a show-t Oftedal egyéni villanásai lopták el. Hamar meglépett az ETO, két 3-0-s szériával azonnal nagy különbség alakult ki, amit Solberg nagy védései is segítettek; az első nyolc lövésből ötöt hárított.

https://twitter.com/ehfcl/status/1398998797590671364

A győriek már félidőben tíz góllal vezettek, a második félidőben már-már szórakoztak és a CSZKA annyira szét volt esve térfélcsere után, hogy öt perc alatt időt kért az edzőjük. Ez valamennyire gatyába rázta az oroszokat, de érdemben esélytelen volt, hogy közelítsenek. A hajrára nagyon kiengedett már a Győr, 28-13 után öt gólt is engedett ellenfelének, de az utolsó tíz percben még összeszedte magát és tizenegy góllal győzött.

Görbicz Anita élete utolsó BL-meccsén három gólt dobott, ezzel Nycke Groottal holtversenyben a Final Fourok történetének legeredményesebb játékosa lett 57-57 góllal.

Az ETO játékosától még a Bajnokok Ligájának hivítalos honlapja is magyarul köszönt el, kiemelve a 186 meccsén lőtt 1016 gólját és az öt BL-győzelmét.

https://twitter.com/ehfcl/status/1399022931833982982

A győriek legendája a bajnokságban még alighanem pályára lép, de visszavonulásával most láthattuk utoljára a BL-ben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, bronzmeccs

Győri Audi ETO KC – CSZKA Moszkva (orosz) 32-21 (18-8)

gólszerzők: Oftedal 7, Kristiansen 6, Nze Minko, Görbicz, Hansen 3-3, Brattset, Faluvégi, Lukács, Amorim 2-2, Kürthi, Fodor 1-1, illetve Mihajlicsenko 4, Risztovszka, Heindahl 3-3, Szkorobogacsenko, Iljina, Dmitrijeva, Gorskova 2-2, Vegyehina, Szudakova, Csigirinova 1-1

lövések/gólok: 46/32, illetve 47/21
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/4
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A Győri ETO átgázolt ellenfelén a bronzmeccsen

A címvédő Győri Audi ETO KC hetesekkel kikapott a Brest elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben szombaton.

Kapcsolódó
Drámai meccsen, hetesekkel bukta a BL-elődöntőt a Győr
A gyenge első félidő után feltámadt a Győr, le is zárhatta volna a meccset, de nem sikerült. Végül hetespárbaj döntött, ahol a franciák voltak a higgadtabbak és pontosabbak.

Keseregni azonban nem volt idő, hiszen vasárnap délután már a bronzért játszhatott. Ez nem okozott gondot Ambros Martín csapatának, az első pillanattól ellenfele fölé nőtt az ETO. A győriek már félidőben tíz góllal vezettek, a második félidőben már-már szórakozott csak a magyar csapat.

32-21

Kürthi Laura is beállt a hajrára és ha már így történt, azonnal dobott is egy gólt. Szkorobogacsenko bedobta a huszadik CSZKA-gólt. A Győri ETO végül 32-21-re nyerte meg a bronzmeccset, gyakorlatilag az első másodperctől biztos volt a győzelme.

31-19

A győri gólcsendet Hansen törte meg egy óriási átlövéssel, majd Kristiansen labdaszerzését fogadta vastaps az arénában, nem sokkal később pedig Falubégi ejtette be a harmincadik győri gólt a jobb szélről. Dmitrijeva lendületből érkezve szépíteni tudott. Oftedal gólja jött ezután, aki nagyon becsapata a CSZKA védőit, 31-19 már az állás.

16:32

Ambros Martín is érzi, hogy még az utolsó tíz percre kell egy kis koncentráció, időt kért. Nem jött be, a győri lövés kimaradt, Dmitrijeva viszont nem hibázott. Nze Minko kapu fölé hajította a labdát Gorskova viszont nem tette meg ezt a szívességet. Visszahozta a CSZKA azt a különbséget, ami félidőben is megvolt.

28-16

Heindahl is dobott egy gólt üres kapura, majd Risztovszka dobott gólt egy könnyelműen eladott labdából. A győriek már nem olyan koncentráltak, egyre több passz, pattintott lövés kerüli el a címzetett, Gorskova góljával pedig a meccsen először dobott három gólt a CSZKA megszakítás nélkül. Amorim is elszórt egy újabb labdát, ráadásul újra ki is állították. Glauser viszont hatalmasat védett spárgázva.

28-13

Nze Minko nagyon látványosan fogta meg a levegőben Vedekhinát, amiért kiküldték két percre, a hetest nem tudta megfogni Laura Glauser. Eduarda Amorim duplájával nőtt a győri előnyt. Lukács lövésénél viszont időben összezárta lábait a visszaálló Masson. Ezután viszont Amorim is kap két percet, hiába tiltakozott.

25-12

39 perc után jött az első győri kiállítás, Hansen próbálta meg eltűntetni Heindahlt, de honfitársa így is gólt dobott. Túloldalon viszont Oftedal szinte erőfeszítés nélkül dobhatott újabb gólt. Amorim pazar bejátszásából Brattset lövését ugyan védte a kapus, de büntetőt ítéltek a görög bírók, Kristiansen pedig magabiztosan bepattintotta.

24-10

Solberg védett nagyot, de neki nem jött össze a saját térfélről dobott gól. Csigirinova viszont hetest harcolt ki, amit Mihajlicsenko végzett el és bár Glauser belenyúlt, hárítani nem tudta. Tizenkét perc után találtak be újra az oroszok. Lukács lerohanásos gólja jött, Csigirinova válaszolt rá talpról. Brattset viszont beállóból lőtt újabb gólt. Hengerel a Győr.

22-8

Az üres kapuval támadó CSZKA megint ráfázott, Oftedal is a saját térfeléről talált be, majd labdát is szerzett, de a lerohanásba belefaultoltak az oroszok. Hansen kapu fölé dobott ugyan, de újra kiállították Heindahlt és ezután már nem hibázott a dán kézis. Időt kért Akopjan.

20-8

Az oroszok kezdhették a második félidőt, rögtön egy kapufával indítottak, majd a győriek támadásánál Lukács Viktória esett hatalmasat. Ijesztő jelenet volt, vissza is nézték a bírók, Lukács rálépett Ilina lábára és kifordult a bokája. Szerencsére a magyar játékos jól van, a hetest pedig Kristiansen bedobta. Görbicz pedig az üres kapuba dobott egy megszerzett labdát.

Lehengerlő a győriek vezetése

Hatalmas a különbséga két csapat között, ezt a számok is jól mutatják. Az ETO kapujában álló Solberg 38 százalékát védte a lövéseknek, a túloldalon két kapus kapart össze 18 százalékot. A Győrnek volt négy lerohanásos gólja, míg a CSZKA-nak csak egy, sőt az oroszoknál volt csak kiállítás.

18-8

Elhúzta az időt a CSZKA, de teljesen fantáziátlan volt a támadása az oroszoknak, így másodpercekkel a félidő végéig még belefért Görbicz második gólja is. Félidőben már tíz van közte!

17-8

Brattset eltűnt a fehérmezesek szorításában, a megítélt büntetőt Kristiansen lőtte a jobb fölsőbe, majd Nze Minko szerzett újabb labdát, amivel úgy indult meg, hogy faultolni sem lehetett, de nem ő fejezte be a támadást, hanem Lukács Viktória. Ettől még a kétperces büntetést megkapta Gorskova.

15-8

Bevált a taktikai szünet, Kristiansen góllal fejezte be a figurát, de Risztovszka szépíteni tudott a túloldalon. Ezután akadozott a magyar csapat támadása, de Oftedal hetest harcolt ki, amit Kristiansen a bal fölsőbe zúdított, a kapufáról bepattanva landaolt a hálóban. Ezt követően jól járt a labda és a bal szélről beugorva lőtt gólt Görbicz Anita. Ez volt neki az 55. a Final Fourokban.

12-7

A bizonytalankodásnak a visszaálló Oftedal vetett véget, azonnal bebombázott egy gólt a kapuba, a túloldalon viszont szintén átlövésből született újabb találat, Szkorobogacsenko dobott hatalmas gólt. Mindkét csapat elszúrt egy-egy támadást, ezután Ambros Martín időt kért.

11-6

Heindahl talált be az oroszoktól, de erre Fodor Csenge szép lövése és egy újabb Nze Minko-féle labdaszerzésből indított lerohanás volt a válasz. Eztán viszont többször is belebakiztak a győri támadók az akcióba, így Solberg 8/5-ös mutatója sem volt elég ahhoz, hogy ne szépítsen a CSZKA. Először dobtak kettőt is egymás után.

9-3

Rövid bizonytalankodás után Brattset lőtt fontos gólt, majd Nze Minko olvasott egy passzt, lerohanta az ellenfél kapuját és a kapuba lőtte a nyolcadik győri gólt. Ellépték az oroszok a támadást, az ETO játékosai viszont türelmesen megjátszották a maguk figuráját, aminek végén Kristiansen hetesből lőtt gólt.

6-3

Nem jött be az időkérés, egy büntető összejött ugyan, de az is a kapufán csattant. Oftedal elszórta a labdát, majd Glauser érkezett egy hetest védeni, de ez nem sikerült, így 5-2-re szépítettek az oroszok. Ezután viszont Hansen egy betöréssel lepte meg az ellenfelet, amit góllal fejezett be, ráadásul ki is állítottak róla egy oroszt. Ezután mégis megtört a jég, Ilina egy lövőcsel után bedobta az első akciógólt. Nze Minko lőtt a túloldalon, de fennakadt félig a védőkön, ebből nem született gól.

5-1

Hetesből szépítettek az oroszok, majd Nze Minko talált be. Solberg újra hárított a győri kapuban, Oftedal pedig egészen ütemtelenül már-már talpról dobta a labdát a kapu bal oldalába, majd egy újabb Solberg-védés után Faluvégi dobott gólt. Eddig csak hetesből talált be a CSZKA, időt is kért Olga Akopjan.

2-0

Stine Oftedal szerzett gólt az első akcióból, majd egy labdaszerzést követően ismét a norvég irányítóhoz került a labda, így villámgyorsan 2-0-ra lépett el az ETO, ráadásul Solberg is azonnal kivédte az első felé érkező lövést.

Görög bírók fújnak majd

Ioanna Christidi és Ioanna Papamattheou fújja majd a sípot, remélhetőleg nem ők lesznek majd a főszereplők.

Olvasói sztorik