Sport

Milák Kristóf a szenzációs idejét is csak kielégítőként jellemezte

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Milák Kristóf rendkívül visszafogottan értékelte az Európa-bajnoki teljesítményét.

A Magyar Úszószövetség hétfői sajtótájékoztatóján részt vett úszó minden idők második legjobb idejével nyert aranyérmet 200 pillangón, majd vasárnap százon Európa-csúccsal ért célba elsőként. Ezt summázta Milák a következő gondolattal:

Ami a pillangóúszást illeti, kielégítőnek mondanám a százon és a kétszázon elért időeredményemet is, a gyorsúszó kalandjaimat pedig most kezdtem el a felnőttek között.

Milák továbbá elárulta, nehezen viselte az úgynevezett buborékban élést, vagyis azt, hogy a koronavírus-járvány miatt senkivel sem érintkezett a versenytársakon, rendezőkön, önkénteseken kívül.

„Nem volt könnyű a buborékban élni, én legalábbis nehezen viseltem. Az Európa-bajnokság elején jóval többet úsztam, a végére pedig mentálisan fáradtam el. Már nagyon vártam, hogy vége legyen, és kijöhessek a buborékból – ünneplés nem volt, aludtam egy nagyot. Erre vágytam leginkább”

– idézi a Nemzeti Sport a pillangóúszás koronázott királyát.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Wladár Sándor a magyar szövetség elnöke is sikerként értékelte a buborékos rendezést. A tornán összesen 15 magyar érem született, ez is nagy siker lehet a Magyar Úszószövetségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik