Sport

„Nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy bárkinek tartania kell a csapattársától” – sokkolta a sportlövőket a botrány

DIGI Sport / Sport 24
DIGI Sport / Sport 24

Minden idők legmocskosabb magyar sportügyének tituláltuk a szappanoperát, amelynek két sportlövő, Péni István és Sidi Péter a két főszereplője.

Kapcsolódó
Minden idők legmocskosabb ügye alakul a magyar sportlövőknél
Sidi Pétert felfüggesztette a szövetség, videofelvétel bizonyítja, hogy a magyar sportlövő 45 percre behatolt riválisa szállodai szobájába.

A magyar szempontból amúgy is viharos újdelhi világkupaversenyen egy magyar sportoló fennakadt a doppingvizsgálaton, később kiderült, hogy Péniről van szó. Az ügyet bonyolítja, hogy Péni bejelentette, hogy birtokába került egy biztonsági kamera felvétele abból a szállodából, ahol Újdelhiben laktak, és azon az látszik, hogy egy illetéktelen személy járt a szobájában.

Kapcsolódó
Sportlövőbotrány: nem kizárt, hogy Péni és Sidi is bukja az olimpiát
Kedd óta zajlik minden idők legmocskosabb magyar sportügye. Két, amúgy tokiói olimpiára készülő sportlövő, Péni István, Sidi Péter karrierje forog veszélyben. Elmagyarázzuk, mi, hogyan történhetett, és mi várható az ügyben.

A Magyar Sportlövő Szövetség szerint a felvételek alapján egyértelmű, hogy a behatoló Sidi, aki ellen fegyelmi eljárás indult, és a határozat meghozataláig felfüggesztették a versenyzési jogát. Péni viszont versenyezhet a május 23-án kezdődő eszéki Európa-bajnokságon, mivel úgy ítélték meg, lehetséges, hogy szabotázsakció történt a sportlövővel szemben.

„Nagyon nagy sokk érte a csapatot. Nehezen találunk jelzőket erre. Természetesen próbáljuk együtt feldolgozni a sportolókkal ezt a helyzetet, van, aki már egész jól túl van rajta, de vannak, akiknél ez visszatérő téma.

Kell róla beszélgetni, nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy bárkinek tartania kelljen a csapattársától az Európa-bajnokságon

– mondta a botrány hatásáról a DIGI Sport híradójának Győrik Csaba, a sportlövők szövetségi kapitánya. Győrik abban bízik, hogy a csapat az Eb-n az eddigi négy mellé egy újabb olimpiai kvótával gazdagodik, az érmeket tekintve pedig a felnőttektől két-három, a junioroktól négy-öt dobogós helyezést vár.

Horváth Leától, Dénes Esztertől, Pekler Zalántól, Hammerl Somától is várható kvóta, nagyon erős a fiatal magja a csapatnak, ők jobbára még juniorok. Ugyanakkor ott van a nagyon tapasztalt Csonka Zsófia, aki az előző Európa-bajnokságon épphogy lemaradt az olimpiai kvótáról, úgyhogy tényleg erős a csapat”.

Az Eb tétje tehát nagy, hiszen minden számban a május 23. és június 6. közötti horvátországi viadal lesz az utolsó kvótaszerző esemény az európai sportlövők számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik