Sport

Dagad a botrány: doppingot tehettek a magyar sportlövő vitaminjába

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A héten a Nemzeti Sport számolt be róla, hogy az egyik magyar sportlövőnek pozitív lett a doppingeredménye egy külföldi versenyen. Ezt követte aztán az a hír, miszerint Péni István bejelentést tett a szövetségnél, amiért az indiai világkupán valaki járt a szállodai szobájában, majd azt már a szövetség közölte, hogy a felvételen Sidi Péter volt látható, akinek fel is függesztették a versenyengedélyét.

Kapcsolódó
Minden idők legmocskosabb ügye alakul a magyar sportlövőknél
Sidi Pétert felfüggesztette a szövetség, videofelvétel bizonyítja, hogy a magyar sportlövő 45 percre behatolt riválisa szállodai szobájába.

Eddig egyedül Sidi nyilatkozott, aki annyit mondott, hogy le van döbbenve, ügyvédhez fordul és neki tiszta a lelkiismerete.

A Borsnak most Pekler Zalán edzője, Kisvárdai István nyilatkozott. Pekler és Péni nem voltak hajlandóak Indiában Sidivel együtt kiállni a döntőre, mivel úgy vélték, hogy utóbbinak szabálytalan a fegyvere, ennek elég komoly nemzetközi visszhangja lett. Kisvárdai a Borsnak elmondta, ő is ott volt a szerdai elnökségi ülésen, ahol lejátszották az újdelhi szállodában készült felvételt, és szerinte jól beazonosítható, ki ment be Péni szobájába (a három-három férfi és női versenyzőn kívül Péni István édesapja és az egyik lány apukája tartózkodott Indiában). Mondott azonban mást is:

Az ülésen elhangzott az is, hogy Péni B-vitaminjába kerülhetett dopping. A honi szövetség rendőrségi feljelentést tett. A felvételt megküldi a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek és a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnek, utóbbit Sidi felfüggesztéséről is tájékoztatta. Péter korábban az én tanítványom is volt, fantasztikus karrier áll mögötte. Sajnálom, hogy egy ilyen csúnya üggyel érhet véget a pályafutása

– mondta Kisvárdai.

Kapcsolódó
Hogyan jutottak odáig a magyar sportlövők, hogy az egész világ előtt lejárassák magukat?
Hétfőn délben ült össze a Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége, hogy felelőst keressen és megfelelő büntetésről döntsön minden idők egyik legfurcsább magyar sportügyében.

A Bors megszólaltatta Tiszeker Ágnest is, aki azt mondta, hogy amint a Nemzetközi Sportlövő Szövetségtől megkapják a hivatalos értesítést, akkor tudja elmondani, mit találtak az érintett magyar sportoló szervezetében. Annyit azért elárult, hogy a szert bárhol a világon be lehet szerezni.

Fontos kiemelni, hogy van egy doppingügy és van egy fegyelmi eljárás, amit a honi szövetség kezdeményezett. Egyelőre ez két különálló dolog, és úgy is kell kezelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik