Sport

„A szabotázs ténye megállapítható” – Péni doppingtesztje pozitív lett, de indulhat az Eb-n

Prakash SINGH / AFP
Prakash SINGH / AFP

A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) hivatalos közleményben tudatta, hogy indulhat Péni István az Európa-bajnokságon annak ellenére, hogy pozitív doppingmintát adott – közölte az MTI.

Nemzeti Sport kedden számolt be arról, hogy a sportlövők márciusi, Újdelhiben zaló világkupaversenyén az egyik magyar sportoló fennakadt a doppingvizsgálaton, ez indította meg a lavinát, amely azóta halad a maga útján. Szerdán a Magyar Sportlövők Szövetsége nyilvánosságra hozta Péni István 2021. május 10-én feléjük tett bejelentését. A sportlövő azt állítja, birtokába került egy biztonsági kamera felvétele abból a szállodából, ahol Újdelhiben laktak. A videón látható, hogy „egy ismeretlen személy 2021. március 18. napján 10 óra 36. percében megy a szobám felé, oda bemegy, majd onnan 11 óra 21. percében távozik.”

Kapcsolódó
Sportlövőbotrány: nem kizárt, hogy Péni és Sidi is bukja az olimpiát
Kedd óta zajlik minden idők legmocskosabb magyar sportügye. Két, amúgy tokiói olimpiára készülő sportlövő, Péni István, Sidi Péter karrierje forog veszélyben. Elmagyarázzuk, mi, hogyan történhetett, és mi várható az ügyben.

Az MSSZ vasárnapi közleménye szerint Péni kezdeményezte önkéntes felfüggesztését a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnél (ISSF). Az ügy kivizsgálása a rendőrségen és a MSSZ fegyelmi bizottságánál is folyamatban van. A vizsgálat jelen szakaszában a szabotázs ténye megállapítható és ezt az ISSF számára is bemutatták.

Az ISSF-nél az első döntés megszületett, hogy nem korlátozzák Péni versenyzési jogait, így az önkéntes felfüggesztést is feloldották, vagyis az eszéki Európa-bajnokságon részt vehet. Az ügy lezárása és a végleges döntés majd az eszéki Eb után várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik