Sport

A fideszes Szabó Zsolt váratlanul lemondott triatlonelnöki pozíciójáról

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI

A Magyar Triatlon Szövetséget 2014 óta Bátrofi Béla vezette elnökként. A köztudatban inkább „Orbán Viktor fogorvosaként” bevonuló sportvezető és munkatársai körül az évek alatt szép lassan elfogyott a levegő, amely odáig fajult, hogy 2019-ben a sportágon belülről feljelentést tettek a triatlonszövetség több vezetője, köztük Bátorfi Béla ellen is gazdasági bűncselekmények, a többi közt hűtlen kezelés és pénzmosás miatt.

Kapcsolódó
Feljelentették Orbán Viktor fogorvosát a triatlonosok
Többek közt hűtlen kezelés és pénzmosás miatt.

A triatlonosok belháborújából még a sportág legendája, Kropkó Péter is kivette a részét, pert indított a szövetség ellen, amit meg is nyert. A több oldalról érkező támadások következményeként Bátorfi lemondott elnöki posztjáról. Az idén februárban megtartott tisztújító közgyűlésen a tagság egy része szakmai vezetést szeretett volna látni a sportág élén, ehhez képest egy fideszes politikust, Szabó Zsoltot választották meg elnöknek.

Honlapunk többször foglalkozott már az országgyűlési képviselővel. Tavaly többek közt arról adtunk hírt, hogy

Szabó Zsolt megválasztása végleg kiverte a biztosítékot a sportág berkeiben. A Kropkó mellett tán legeredményesebb korábbi triatlonos, a három olimpián is rajthoz álló, manapság már edzőként a tevékenykedő Kuttor Csaba odáig ment, hogy bár jelöltette magát szakmai alelnöknek, de a továbbiakban inkább nem kíván asszisztálni „a bohózathoz”.

Egy olyan elnököt szavaz meg birka mód a tagság, aki azt sem tudja, eszik-e vagy isszák a triatlont, de nagyobb baj, hogy a Google első 50 találata nála a korrupciót hozza ki

– Kuttor ezzel az indoklással hagyott fel mindennemű szövetségi munkájával.

Szabó Zsolt elnöksége ugyanakkor eddig tartott. Az MTSZ a honlapján megjelent kurta közleményében arról tájékoztatott, hogy a két hónapja megválasztott fideszes politikus

2021. április 21. napjával hivatalos teendőire hivatkozva lemondott elnöki tisztségéről, de a továbbiakra nézve is támogatásáról biztosította az MTSZ-t.

Az elnöki pozíció betöltéséről az ilyen esetben kötelezően összehívandó rendkívüli tisztújító közgyűlésen a szövetség tagsága dönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik