Sport

„Ha pénz is kell a célokra, nem kérdés, hogy kit kell megszavazni” – a fideszes Szabó Zsolt lett az új triatlonelnök

Komka Péter/MTI
Komka Péter/MTI
A Magyar Triatlon Szövetség tisztújító közgyűlésén a tagság nagy többséggel választotta meg új elnöknek Szabó Zsolt, Heves megyei országgyűlési képviselőt. A megbízatása 2024-ig szól.

A szervezet közösségi oldala szerint a közgyűlésén nagy különbséggel szavaztak további bizalmat Lehmann Tibor szakmai alelnöknek is, míg társadalmi alelnöknek Pozsgay Gábor ügyvédet választották meg. Az elnöki posztra Zahorecz Zsolt pályázott még – ellentétben a korábbi elnökkel, Bátorfi Bélával –, míg szakmai alelnöknek Kuttor Csaba is jelölt volt. Az elnökségi tagok és az ellenőrző testület megválasztása a pénteki, megismételt közgyűlésen folytatódik.

A 444.hu azt is észrevette, hogy a Magyar Triatlon Szövetség egyik elnökségi tagja, Zelcsényi Miklós két napja gyakorlatilag arról írt a Facebookon, hogy a fideszes jelöltet kell támogatni, ha azt akarják, hogy legyen pénz is a sportágban:

„Nem kell messze visszatekinteni a történelembe, láthattuk, hogy jár egy megnyert, de mégis elvesztett főváros.

Lehet morogni, sarat dobálni és felháborodni, de ha azt szeretnénk, hogy ne csak jó szándék és megújulás legyen, hanem pénz is a célokra, akkor nem kérdés, hogy kit kell elnöknek megszavazni.

A fideszes Szabó Zsoltról 2018 márciusában olyan hír jelent meg, amely szerint 1,2 milliárd forintot tart egy belize-i offshore számlán, az ügyben nyomozás is indult.

2020 szeptemberében Hadházy Ákos független képviselő a Facebook-posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy Szabó körzetében nyomoznak a gyanú szerint előre lezsírozott közbeszerzések miatt az EU-s forrásból finanszírozott Településfejlesztési Operatív Program pályázatainak ügyében.

Kapcsolódó
Újabb fideszes képviselő körzetében nyomoznak a gyanú szerint előre lezsírozott közbeszerzések miatt
Szabó Zsolt körzetében valahogy túl sokszor kerültek elő ugyanazok a cégek.

Az eljárást a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztálya indította szeptember 1-jén, közbeszerzési eljárásban elkövetett versenykorlátozó magatartás bűntettének megalapozott gyanújával.

Kapcsolódó
Nem csak egy piacteret fejlesztettek tízmilliókból a fideszes képviselő körzetében
67 négyzetméter térkő, három asztal, egy vécé és még egy kis parkoló is kijött 21 millióból. Ilyen pályázatok miatt nyomoznak Szabó Zsolt ellen tavaly szeptember óta.

A 24.hu januárjában arról is beszámolt, hogy Szabó választókerületében lévő Boconádon uniós forrásból 21 millió forintot költöttek el piacfejlesztés címszó alatt: ebből 67 négyzetméter térkő, három asztal, egy vécé és még egy kis parkoló jött ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik