Gazdaság

Feljelentették Orbán Viktor fogorvosát a triatlonosok

Feljelentést tettek a triatlonszövetség több vezetője, köztük az Orbán Viktor fogorvosaként ismert Bátorfi Béla ellen gazdasági bűncselekmények, így többek közt hűtlen kezelés és pénzmosás miatt a szövetséghez tartozó sportolók – tudta meg a hvg.hu.

A Magyar Triatlon Szövetséget (MTSZ) 2014 óta vezeti Bátorfi Béla, aki a lap korábbi megkeresésekor azt állította, hogy a szövetség gazdálkodásával minden rendben van. Másképpen látja ezt az egykori olimpikon, jelenleg edzőként dolgozó Kuttor Csaba, aki szerint a sportág válságban van. A kritikusok a szövetség menedzsmentjét okolták, amiért szerintük gyanúsan folyik ki a szervezetből a korábbinál jóval több állami támogatás.

Az elégedetlen triatlonosok a lapnak több, közérdekű adatkéréssel megszerzett szerződést is megmutattak, amit aggályosnak tartottak, végül ezek alapján csütörtökön feljelentést tettek személy szerint Bátorfi Béla és társai, így a régi üzlettársból tanácsadóvá emelt Szűcs László, valamint az elnökség hat tagja ellen.

Ahogyan elsőként beszámoltunk róla, Bátorfi Béla neve is felbukkant az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) egyik, a magyar ügyészségnek költségvetési csalás gyanújával átadott jelentésében:

Orbán fogorvosa is a csalás elleni hivatal célkeresztjébe került
Ugyanarra a listára került Orbán Viktor vejéhez és a miniszterelnök fogászához kapcsolható ügy is.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök beszél az I. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencián, a herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotelben. Az asztalnál ül Bátorfi Béla, az Orvosi Turizmus Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (j2) és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. MTI Fotó: Soós Lajos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik