Sport

„Nem kívánok bohózathoz asszisztálni” – kiakadt az elnökválasztás miatt az olimpikon triatlonos

John Walton - PA Images via Getty Images
John Walton - PA Images via Getty Images

A Magyar Triatlon Szövetség tisztújító közgyűlésén a tagság nagy többséggel választotta meg új elnöknek Szabó Zsolt országgyűlési képviselőt, akinek a megbízatása 2024-ig szól. Bár az egyik elnökségi tag napokkal a közgyűlés előtt arról írt, hogy ha pénzt akar a sportág, akkor a fideszes politikust kell megválasztani.

Kapcsolódó

A korábban három olimpiára is kvalifikált, a szakmai alelnöki pozícióért folytatott versenyben alulmaradt Kuttor Csaba a közgyűlés után azt írta a Facebook-oldalán, hogy kedden befejezte bárminemű munkáját a szövetségben.

„Nem kívánok egy bohózathoz asszisztálni. Nem állítom több mint 30 éves tapasztalatomat olyan Elnökség szolgálatába, mely egy olyan Közgyűlésen alakul ki, ahol vezényelve szavaznak robotok, kft.-k, és sosem látott arcok, hirtelen feltűnő egyesületek. Ahol teljesen mindegy, hogy a bemutatkozó beszéded milyen, hogy letettél-e bármit a sportág asztalára, csak az számít, hogy mennyire tetted szét a lábad valakinek, valaminek.

Ahol egy olyan elnököt szavaz meg birka mód a tagság, aki azt sem tudja, eszik-e vagy isszák a triatlont, de nagyobb baj, hogy a Google első 50 találata nála a korrupciót hozza ki.

Az elnöki posztra Zahorecz Zsolt pályázott még, ám végül alulmaradt, mint ahogyan társadalmi alelnöknek sem választották meg, dr. Pozsgay Gábor nyert. Kuttor Csaba ezzel kapcsolatban azt írta, hogy kedveli a győztest is, de neki a triatlonos múltja és az elköteleződése a közelében sincs Zahoreczéhez. De úgy látja, hogy a lapok le voltak osztva előre.

„Egy politikai választásnál ez lehet, hogy megszokott dolog. Én bíztam benne, hogy egy sportszervezet esetében a “sportszerűség” mégis csak előkerül. Tévedtem, naiv voltam. Elfogadom, hogy a sportágnak nincs rám szüksége, illetve ezek szerint nálam a triatlonhoz sokkal jobban értő emberek is vannak. Nekik sok sikert.

Kívánom, hogy ezek után próbálják meg picit törvényesebben, átláthatóbban, és jobban működtetni a szövetséget, mert az utóbbi 8 év merő rémálom volt.

Kívánom, hogy akadályozzák meg a már megszokott évi több tízmillió forint eltűnését” – zárta Facebook-bejegyzését Kuttor Csaba.

A Magyar Triatlon Szövetség korábbi elnöke az Orbán fogorvosaként emlegetett Bátorfi Béla volt. 2019-ben feljelentést tettek Bátorfi és több elnökségi tag ellen a szövetséghez tartozó sportolók.

A kiemelt képen Kuttor Csaba látható, amint a 2008-as pekingi olimpián versenyez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik