Sport koronavírus

Koronavírus miatt lemarad a kézilabda Eb-ről az exgyőri klasszis

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

December 3-án kezdődik a dániai női kézilabda Európa-bajnokság, ahová negatív koronavírusteszt a beugró. Ezen bukott meg a román válogatott egyik legjobbja, a Győri Audi ETO KC-val 2019-ben Bajnokok Ligáját nyert beállósa, a jelenleg a CSM Bucurestiben szereplő Crina Pintea.

Szétrobbant a kosárpalánk a magyar kézilabda-válogatott feje fölött
Életveszélyes balesetet szenvedhetett volna a kézilabda-válogatott kapusa.

A 30 éves kézilabdázó eddig egyike volt azoknak, akiknek az ősszel nem volt problémájuk a vírussal.

Két nappal az indulás előtt azonban ez több mint kínos, főleg, hogy a felkészülés során részt vett a csapat összes edzésén, részt vett a fotózáson, azaz kapcsolatba lépett minden csapattársával.

A Gazeta Sporturilor szerint most újabb tesztelésre kerül sor a keretben, és szinte biztos, hogy a csapat nem tud elindulni hétfőn Dániába.

Románia a 2018-as Európa-bajnokságon a 4. helyen végzett, akkor Pintea volt a válogatott egyik legjobbja. Rajta kívül a Gloria Bistritában szereplő Raluca Bacaoanu sem egészséges, ő hátsérüléssel bajlódik, így jelen állás szerint a beállós poszton a 23 éves Lorena Ostase (CSM Slatina) és a 32 éves Alexandra Subtirica (Gloria Buzau) lép majd pályára az Eb-n.

Elveszítette babáját a sztárkapus, ezért mégis megy az Eb-re
Szörnyű családi dráma miatt csatlakozik a kerethez a norvégok sztárkapusa.

A D csoportban eddig is volt probléma: a lengyeleknél például a 35-ös keretből 20-an is koronavírussal bajlódtak korábban. A csoportban még Norvégia és Németország lép pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik