Sport

Szétrobbant a kosárpalánk a magyar kézilabda-válogatott feje fölött

https://www.svt.se/sport/handboll/ungerska-malvakten-stod-narmst-glasexplosionen-min-lagkamrat-raddade-livet-pa-mig
https://www.svt.se/sport/handboll/ungerska-malvakten-stod-narmst-glasexplosionen-min-lagkamrat-raddade-livet-pa-mig

A magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re nyert Svédország vendégeként Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen, szombaton Trollhättanban, a legnagyobb izgalmat mégis a bemelegítés okozta.

A találkozó 15 perccel később kezdődött, mert a csarnokban a bemelegítés során szétrobbant egy üvegből készült kosárlabdapalánk, amelynek darabjai Szikora Melindára hullottak.

A magyar válogatott kapusa ledermedt, de szerencsére nem esett baja, pedig a svédek felvételén látható, hogy akár életveszélyes is lehetett volna a szilánkeső. A Siófok játékosa elmondta, nagy szerencséje volt, mert a kapustársa még a labdaszedéssel foglalkozott, addig ő kisétált a kapuból.

Tulajdonképpen megmentette az életemet Janurik Kinga, mert ha nem bíbelődik a labdákkal, akkor ott lettem volna a palánk alatt, és valószínűleg rám esik. A többiek odajöttek, kérdezték, hogy jól vagyok-e, de ledermedtem, meg sem tudtam mozdulni. Most volt a születésnapom nemrég, de a mai napot is bevésem a naptárba, mert úgy érzem, újjászülettem

– mondta az esetről Szikora a svéd köztévének.

Idei első mérkőzését támadásban és védekezésben is remekül kezdte a magyar csapat, ezért elhúzott 6-2-re. Időz kértek a svédek, feljöttek 9-7-re, így ekkor Danyi Gábor kért időt. A skandinávok egy 6-0-s sorozat végén átvették a vezetést, szünetben 14-12 volt az állás.

Bjorn Larsson Rosvall / MTI/EPA Tóth Eszter és Carin Stromberg

Térfélcsere után fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az ötvenedik percben visszavette a magyar válogatott a vezetést 24-23-ra, amia a meccs végéig kitartott. A házigazdák az utolsó percben az egyenlítésért támadtak, de kivédekezték a vendégek ezt a rohamot, így maradt 28-27 a mieinknek.

A dániai Európa-bajnokságon a magyar együttes a koldingi C csoportban jövő pénteken Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, majd december 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik