Sport

Elveszítette babáját a sztárkapus, ezért mégis megy az Eb-re

Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images
Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images

A Norvég Kézilabda Szövetség sokkoló bejelentést tett az Európa-bajnokságra készülő női válogatott kapcsán. A szövetség szombati sajtóközleményében tájékoztatta a norvég tv2-öt, hogy Katrine Lunde elveszítette gyermekét, ezért a jövő héten csatlakozhat az Európa-bajnokság keretéhez, írja a Dániasport.hu.

Kapcsolódó
Babát vár a norvégok világklasszis kézilabdakapusa
A 40 éves Katrine Lunde még nem gondol a visszavonulásra.

A kapus még a tavalyi Bajnokok Ligája négyes döntőjében, Budapesten szenvedett súlyos térdsérülést, csak a közelmúltban tért vissza, a jelek szerint készen áll arra, hogy a válogatottban újra védjen.

Sajnáljuk, hogy elvesztettük születendő gyermekünket, akit nagyon vártuk, hogy nagyobb legyen a családunk. Sajnos ezúttal nem működött. Jól edzettem, mióta ez megtörtént, jeleztem rendelkezésre tudok állni az Eb-csapat számára. A terv az, hogy Dániába utazom, és csatlakozom a csapathoz, amikor befejeztem a szükséges teszteket. Nagyon várom, hogy csapattársaimmal legyek az Európa-bajnokságon, így karácsony előtt

– idézi a Dániasport Lundét.

Thorir Hergeirsson, a válogatott szövetségi kapitánya teljes támogatásáról biztosította kapusát és tárt karokkal várják majd a csapatban. Lunde egyúttal azt is leszögezte, többet nem beszél majd a történtekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik