Sport

A legveszélyesebb gyilkosoknak több szabadságuk van, mint a kézi-Eb résztvevőinek

LOIC VENANCE / AFP
LOIC VENANCE / AFP

A december 3-án kezdődő dániai női kézilabda Európa-bajnokságon az EHF által is elfogadott korlátozások szigorúbbak lesznek, mint a skandináv börtönökben hatályosak rendelkezések, állítják a svéd válogatott tagjai.

Semmilyen kockázatot nem vállal az Eb miatt a győriek kézikapusa
De azért a koronavírusos Silje Solberg még bízik abban, hogy odaérhet az Európa-bajnokság hajrájára.

Az Eb-n 16 csapat szerepel, összesen 47 mérkőzést játszanak le. A résztvevők elővigyázatosságból teljes elszigeteltségben, úgynevezett piros buborékban lesznek majd, a szállodájukat csak az edzések és a mérkőzések miatt hagyhatják el. Ha valaki ezt megszegi, az egész csapatot kizárhatják.

Rosszabb lesz, mintha börtönben lennénk. Skandináviában a legveszélyesebb gyilkosoknak több szabadságuk van, mint amennyi nekünk ezen az Európa-bajnokságon lesz

kommentálta Isabelle Gulldén.

A Brest Bretagne irányítója szerint a börtönökben a foglyoknak joguk van minden nap sétálni és cigarettázni, ellenben az Eb-n a szálloda küszöbét sem lehet átlépni.

„Szerencsére egyikünk sem dohányzik” – jegyezte meg.

Kapcsolódó
Európában kritikus a helyzet, nem mindenki örül a kézilabda Eb-nek
Még a legoptimistább szakértő sem hisz abban, hogy a fertőzés teljesen elkerüli majd a játékosokat és edzőket. A válogatottak vasszigorral találják majd szemben magukat, aki megszegi az előírásokat, már pakolhat is.

Thomas Axner szövetségi kapitány abban bízik, talál majd kiskaput a bezártság ellen, a szakember lát lehetőséget arra, hogy a játékosok friss levegőre menjenek anélkül, hogy megkockáztatnák a csapatot kizárását.

„Remélem, hogy meg tudjuk vizsgálni annak a lehetőségét, hogy busszal kijussunk egy erdőbe, és csak ott legyünk egy kicsit” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik