Sport

Elek Gábor orosz ruletthez hasonlította az Eb-felkészülést

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) nem fogalmazott meg számszerű elvárást a női válogatott szereplésével kapcsolatban az egy hét múlva kezdődő dániai Európa-bajnokság előtt, írta az MTI.

Görbicz Anita elnökségi tag elmondta, hogy rendkívüli év az idei, a koronavírus-járvány miatt megjósolhatatlanok az eredmények, nem lehet tudni, melyik csapat milyen formában van. Hozzátette, az Eb is kiszámíthatatlan lesz, ezért – bár szakmai céljaik természetesen vannak – ezúttal nincs számszerű célkitűzés,

de nagyon jó eredményt remélnek.

Danyi Gábor szövetségi kapitány is úgy fogalmazott, nagyon örül, hogy megtartják az Európa-bajnokságot, mert a márciusi, győri olimpiai selejtezőtorna előtt szeretnének minden alkalmat, minden edzést és mérkőzést felhasználni, hogy összekovácsolják a csapatot.

Európában kritikus a helyzet, nem mindenki örül a kézilabda Eb-nek
Még a legoptimistább szakértő sem hisz abban, hogy a fertőzés teljesen elkerüli majd a játékosokat és edzőket. A válogatottak vasszigorral találják majd szemben magukat, aki megszegi az előírásokat, már pakolhat is.

„Reméljük, nagyon jó szellemiségű lesz a társaság a pályán és a pályán kívül is. A lányok nagyon nagy lelkesedéssel, hittel és alázattal dolgoznak. Az Európa-bajnokság egy nagyon fontos és hasznos állomás lesz. Szeretnénk épülni, fejlődni, minden meccsen kihozni magunkból a maximumot, és a lehető legjobban szerepelni” – nyilatkozta.

A másik szövetségi kapitány, Elek Gábor rávilágított, hogy a jelenlegi kaotikus helyzetben sokkal nehezebb tervezni, és felkészülni az ellenfelekre, hiszen a csapatok nagyon kevés mérkőzést játszottak idén.

Nehéz megjósolni, milyen állapotban vannak az ellenfeleink, mire számíthatunk tőlük, ezért a torna rajtja után nagyon intenzív munka vár ránk, hogy feltérképezzük őket

– magyarázta a Ferencváros vezetőedzője.

Hangsúlyozta, a magyar csapatban is nagy különbségek vannak a fizikai állapotot illetően, mert a játékosok nehezen tudnak visszatérni a megbetegedés után.

Orosz rulett-szerű az egész, de megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Nem panaszkodunk, de azt látni kell, hogy vannak bizonyos korlátaink.

Kovacsics Anikó csapatkapitány felidézte, a keret számos tagja karanténban volt az ősz folyamán, ezért nem olyan a fizikai állapotuk, mint egy világverseny előtt lenni szokott.

„Ha együtt, csapatként összefogva hajtunk, jó eredményt érhetünk el. Remélem, most már csak arra kell összpontosítanunk, ami a pályán történik” – nyilatkozta az FTC irányítója.

A magyar válogatott szombaton és vasárnap Svédország vendégeként játszik felkészülési mérkőzéseket – ez lesz a csapat idei első és második meccse -, majd az Európa-bajnokságon a koldingi C csoportban jövő pénteken Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, december 8-án pedig a világbajnok Hollandiával találkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik