Sport

Mégis indulhat a ferencvárosi hokicsapat a nemzetközi kupában

Az Erste Liga-és kupagyőztes FTC a magyar bajnoki cím jogán szerepelt volna november 13. és 15. között a franciaországi Amiens-ben a jégkorong Kontinentális Kupa 2020/21-es kiírásában, azonban a zöld-fehéek a koronavírus miatt visszaléptek a sorozattól.

Visszalép az európai kupától a Fradi hokicsapata
Ezt tartják az egyetlen felelős és helyes döntésnek.

A döntés hátterében az állt, hogy a sportág nemzetközi szövetsége (IIHF) és a rendező országok egészségügyi és szervezési szabályai nem adtak megnyugtató forgatókönyvet a Ferencváros számára. A Fradi mellett számos másik csapat állt el a kupaszerepléstől, ezért az IIHF felülvizsgáltj a lebonyolítási rendet és mivel szeptember végén hoz végső döntést, így az FTC is várhat még, hogy elindul-e a sorozatban, vagy sem.

A döntésünk elküldése után az IIHF szinte azonnal felvette velünk a kapcsolatot, és jelezte, mivel több csapattól is hasonló visszajelzések érkeztek, úgy döntöttek, felülvizsgálják a feltételeket, és később döntenek a kupa idei kiírásának sorsáról. Az új helyzet tükrében lehetőséget adtak nekünk arra is, hogy visszavonjuk a döntésünket, amelyet örömmel megtettünk. Ez azt jelenti, hogy továbbra is tagjai vagyunk a mezőnynek

idézi Hudák Gábort, az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály szakmai igazgatóját a klub honlapja.

Az eredeti menetrend szerint a Ferencváros november 13-15 között szerepelne a sorozat csoportkörének C csoportjában, a franciaországi Amiensben, a házigazda Amiens Gothiques, az Irtis Pavlodar helyére beugró szintén kazah Altaj Torpedo, valamint a selejtezőkör B csoportjának 2. helyezettje ellen.

Kiemelt kép: fradi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik