Sport koronavírus

2022-re állhat helyre a női tenisztornákat szervező WTA pénzügyi helyzete

A női teniszversenyeket szervező WTA ügyvezetője, Steve Simon szerint kész terve van a szervezetnek a koronavírus-járvány miatti gazdasági helyzet javítására, de több mint egy évbe kerül majd végrehajtani. Simon szerint az elmaradó tornák komoly kiesést jelentenek, ez a legnagyobb baj.

Az év ötven-hatvan százalékát elveszítjük, a bevételeink jelentősen csökkennek. Hogy ez nagy pénzügyi kihívás-e számunkra? Természetesen. Ugyanakkor megvan a stratégiánk, amely így is lehetővé teszi a működésünket. Nem hiszem, hogy a korábban normálisnak tekintett rendszerhez 2022 előtt visszatérhetünk

– fogalmazott a WTA vezetője.

Lázár János: A kormánynak a béke és az együttműködés az érdeke a teniszéletben
A teniszszövetség elnökjelöltjének három célja van: több fiatal, több vidék és több együttműködés.

Kínában a sporthatóság járványügyi intézkedései miatt pénteken az őszre tervezett összes tenisztornát törölték. Így a többi között a pekingi China Openre, a sanghaji 1000-es kategóriájú viadalra és a sencseni WTA-világbajnokságra sem kerül sor. Ezen kívül viszont a versenynaptár többi részének megrendezésére jó esély mutatkozik.

A WTA folyamatosan figyeli a megbetegedések mértékét és az utazási korlátozásokat, és egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal.

Kiemelt kép: Michael Reaves/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik