Sport

Lázár János: A kormánynak a béke és az együttműködés az érdeke a teniszéletben

Inkább a konfliktusokat kezelné és nem politikusi feladatként tekintene a Magyar Tenisz Szövetségre Lázár János, aki a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök kérésére jelentkezett az elnöki posztra.

Lázár János lesz a magyar tenisz megmentője
A bő egy hónapja a színfalak mögött zajló egyeztetéseknek úgy látszik meg lett az eredménye.

„De nem azért, hogy politikusként okoskodjak: arra biztatott, próbáljak meg együttműködést kialakítani a teniszsport szereplői között, segítsek a viták és a gazdasági csőd megoldásában. A kormánynak, amely a magyar sport nagyvonalú támogatója, a béke és az együttműködés az érdeke a teniszéletben” – nyilatkozta.

A hétfői tisztújítás előtt kijelentette, nem politikusként venne részt a sportágban, sokkal inkább olyan emberként, akinek van tapasztalata a konfliktusok kezelésében.

„Ezt határozott időre szóló feladatnak tekintem, amelyben elsődleges szerepem, hogy segítsek lezárni a múltat, illetve konszolidálni a szövetséget anyagi és szakmai értelemben egyaránt. Ha úgy tetszik, válságmenedzsernek jelentkezem” – tette hozzá.

Az interjúból az is kiderült, hogy első lépésként egy évre kérne bizalmat, nem szeretné, ha az örökölt viták megbénítanák a teniszéletet, és ezzel lemaradna a többi sportágtól.

„A pénzügyek rendezése és a múlt lezárása mellett három célom van: több fiatal, több vidék és több együttműködés. Utóbbi keretében felkértem alelnöknek a korábbi kiváló teniszezőt, a Vasas SC elnökét, Markovits Lászlót, az előző vezetőség egyik kritikusát.”

De számítana a továbbiakban Bardóczky Kornél, Sávolt Attila és a jelenlegi főtitkár, Juhász Gábor munkájára is.

Felajánlom mindenkinek az együttműködés lehetőségét. Úgy megyek el a közgyűlésre, hogy nincs olyan, akivel vitám lenne, bárkinek kezet nyújtok.

Lázár azt is elmondta, jelenleg nem az a prioritás, hogy nagy teniszközpont felépítésében gondoljon.

„Olyan elnök akarok lenni, aki befelé dolgozik, új struktúrát alakít ki, hogy a szövetség egyszer méltó legyen 250-es vagy 500-as kategóriájú ATP-verseny megrendezésére. Ha egy ilyen jogot tartósan magunkénak tudhatunk, akkor van értelme az ehhez szükséges infrastruktúrán gondolkodni, de ettől még nagyon távol állunk.”

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik