Sport

Lázár János lesz a magyar tenisz megmentője

A bő egy hónapja a színfalak mögött zajló egyeztetéseknek úgy látszik meg lett az eredménye.

egy hónapja merült fel a fideszes országgyűlési képviselő, a korábbi kancelláriaminiszter neve először, mint az elmúlt 2-3 évben a létező legmélyebb anyagi – majd négy milliárd forintos hiány – és erkölcsi válságba kerülő Magyar Tenisz Szövetség új elnöke.

Az azóta a színfalak mögött zajló egyeztetéseknek úgy látszik meg lett az eredménye, mert Lázár János a Nemzeti Sport kérdésére megerősítette, hogy igaz a sportág berkeiben közszájon forgó értesülés, és a vasárnapi határidőig beadja az elnökjelöltségéhez szükséges dokumentumokat a Magyar Tenisz Szövetségbe.

Bemutatjuk a teniszszövetségért folyó versenyfutás kulcsfiguráját
Juhász Gábor akár elnök is lenne, de egy Lázár János kaliberű vezető mellett a szövetség második embereként is szívesen dolgozna. A változást akarók viszont azt mondják: ugyanúgy felelős a 3,8 milliárdos adósságot felhalmozó szövetség helyzetéért, mint az eddigi fideszes elnök, ráadásul komoly állami támogatást kapott a szövetség jóvoltából.

Lázár a szintén fideszes országgyűlési képviselő Szűcs Lajost váltaná a sportszövetség élén, a korábbi főtitkár, Richter Attila hazárdjátékot játszott, majd kora tavasszal belebukott tevékenységébe.

A sportlap úgy tudja, Lázár János kérésére Markovits László, a Vasas elnöke, korábbi válogatott, magyar bajnok teniszező az alelnöki tisztségre pályázik.

Megmenekül a teniszszövetség, de az elnöknek mennie kell
Érkezik a 3,5 milliárdos mentőcsomag a kormánytól.

A 24.hu megpróbálta megszólaltatni Lázár Jánost és Markovits Lászlót is. Utóbbit sikerült. A Vasas elnöke úgy fogalmazott:

Lázár úr szakmai alelnöknek kért fel, függetlenül attól, hogy nekem nem voltak ilyen jellegű ambícióim. Kértem gondolkodási időt, majd végül igent mondtam, elsősorban azért, mert egyeztek a megújulási irányokkal kapcsolatos és a szövetség vezetésének, irányításának új személyi összetételét illető elképzeléseink.

Hozzátette, egy nagyon egyértelmű, számonkérhető programban gondolkodnak, amelynek fő sarokpontjai az átlátható működés, a profi sportolókkal való partnerség, a nemzetközi versenyrendezés világos feltételei, valamint a klubok, a nevelőműhelyek és a vidéki tenisz koncepciózus felkarolása.

A tisztújító közgyűlés hétfőn 14 órakor kezdődik a szövetség 1037 Budapest, Mikoviny utca 6. alatt található székházában.

Előzmények:

A Magyar Teniszszövetség elmúlt időszaka egyébként is nagyon viharos, különösen a gazdálkodásával kapcsolatos ügyei miatt, amely kapcsán

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik