Sport

A Magyar Teniszszövetség főtitkára már bele is bukott a magyarországi torna elvesztésébe

A Nemzeti Sport információi szerint Richter Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára távozik a posztjáról. A sportnapilap szerint egy csütörtök esti feszült hangulatú elnökségi ülés végén dőlt el, hogy Juhász Gábor látja el a főtitkári teendőket a jövőben.

Az ügy hátterében a teniszbotrány áll: Magyarország rendezhetett volna WTA-tornát, ám előbb a budapesti, majd a debreceni helyszín em jött össze, így meghiúsult a Hungarian Ladies Open megrendezése. Márky Jenő, a Hungarian Grand Prix torna jogtulajdonosa szerint megvezették a kormányt, később pedig a teljes MTSZ vezetőségének lemondását szorgalmazta.

Ezután derült csak ki, a magyarországi torna csak a jéghegy csúcsa, további anyagi problémák is felmerültek. A budapesti WTA-torna körüli botrányról korábban itt írtunk részletesen:

Az MTSZ tartozik a válogatottaknak és még pályája sincs a Davis-kupára
Egy hónappal az esemény előtt a Magyar Tenisz Szövetség adóssághegyet görget maga előtt és még nem szerződött a belgák elleni DK-helyszínére.

Cikkünk megjelenése után másfél órával bejelentette az MTSZ, hogy Richter Attila lemondott és Juhász Gábor veszi át a helyét főtitkárként.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik