Sport

Sportágat váltva lett dollármilliomos az egykori kézilabdázó

Viktor Malinovszkijnak egy súlyos sérülés miatt korán abba kellett hagynia ígéretesnek induló kézilabda-karrierjét, így viszont egy új világ nyílt ki előtte.

Édesapja, Alekszander Malinovszkij a Szovjetunió válogatottjával 1985-ben ifjúsági világbajnok lett, egy évvel később Jóakarat Játékokat nyert, később a fehérorosz válogatottban is szerepelt.

A kézilabdázók kaptak egymilliárdot, a szövetség elmondta, mire
Annyi mint tavaly, kevesebb mint korábban.

Klubszinten a CSZKA Minszk csapatával háromszor is BEK-et nyert (1987, 1989, 1990) és ötször lett szovjet bajnok. Légiósként a tunéziai Esperance mellett játszott az izraeli ASA Tel-Avivban, illetve a lengyel Kielcében is, ahol 2001-ben felkérést kapott az edzői munkára is.

Az ő nevéhez fűződött a klub első duplázása (bajnoki cím és kupagyőzelem), később tőle vette át az irányítást Bogdan Wenta, aki igazán nagy csapatot faragott a lengyelekből.

Malinovszkijnak két fia született, a kisebbik, Viktor 1994. augusztus 2-án. Nagyon tehetséges játékosnak tartották, irányító-átlövőként junior bajnokságot nyert a Kielcével, 17 évesen Wenta fel is vitte az első csapathoz edzeni. A 2012-13-as szezonban az AZS UTH Radom játékosaként egy mérkőzésen olyan szerencsétlenül ütközött az ellenfelével, hogy súlyos térdsérülést szenvedett. A meniszkuszát műteni kellett, több hónapot kihagyott, de visszatérése után annyira féltette, hogy a másik térdét sokkal jobban terhelte és szalagszakadást szenvedett,

Azt hiszem, túl sokat akartam, túl sokat dolgoztam, és a testem ezt nem tudta elviselni. 18 éves voltam, a jövőbeni karrierem bizonytalanná vált, el kellett döntenem, hogy mit tegyek a továbbiakban

nyilatkozta.

„A sérülés tragédia volt számára, nem tudta elképzelni az életet kézilabda nélkül. A második térdműtétje után a bátyja javasolta neki, hogy pókerezzen az interneten. Viktor annyira belemerült, hogy néha napi nyolc órát is a gép előtt töltött” – mesélte az édesapja.

Viktor szerint a hirtelen rászakadt sok szabadidővel nem tudott mit kezdeni, hiányzott neki a verseny, az adrenalin.

„Ezt találtam meg a pókerben. Azért választottam, mert szabadságot adott, és nem fenyegetetett semmi sérülés. Kezdetben csak online és kis téttel játszottam. Amikor szintet léptem, edzőt is kellett keresnem. 2016 óta játszom élő versenyeken, rendesen, az asztaloknál. A kézilabda szellemileg jól felkészített a nehéz munkára. Gyerekkorom óta nagyon keményen edzettem, és ez kellett, mert a póker igazi mentális feladat vasfegyelemmel” – tette hozzá Viktor.

Gyorsan eljutott a póker csúcsvilágába, 2018-ban az online világbajnokságot megnyerte, és sorra jöttek a pénzdíjas tornák.

A cardplayer.com szerint 2020. március 10-ig Malinowski 3 millió dollárt nyert – ehhez nem is számították hozzá az online játékok nyereményeit, amelyek valószínűleg többszörösei ennek az összegnek.

Hogy mi volt a legnagyobb tét, amiben játszottam? Jóval több, mint egymillió dollár volt az asztalon

– büszkélkedett.

Kiemelt fotó: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik