Sport koronavírus

„Azt is kellett nézni, hogy a Fradi adja a válogatott nyolcvan százalékát”

Nem volt érdeksérelmek nélküli megoldás, a sorsolás és a nem egyforma meccsszám miatt döntött úgy a kézilabda szövetség, hogy eredményhirdetés nélkül rekeszti be a bajnokságot – mondta a DigiSport Reggeli Start műsorában Kirsner Erika.

Kézivezérlés: Fradi, Siófok, válogatott - mégis kinek az érdeke?
Hatalmas hullámokat vert a szövetség döntése, hogy lefújják a kézilabda-bajnokságokat, és a tavalyi eredményeket veszik figyelembe. A SportTV és 24.hu közös podcastjában ezt a vitatott döntést járta körül Ágai Kis András és Borsos Attila.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagjaként is dolgozó váci klubelnök a maga részéről nem érez fradista elfogultságot az egyébként egyhangú elnökségi döntésben, amelynek az FTC-t most megelőző Siófok a fő kárvallottja.

Egyelőre csak az ETO helye biztos a BL-ben, nincs másik szabadkártya, csak gondoljuk, hogy lesz. Azt is kellett nézni, hogy a Fradi adja a válogatott nyolcvan százalékát

– mondta.

Az MKSZ a 2018-19-es idény alapján jelöli ki az európai kupaindulókat, mert „az elnökségnek nagyon fontos az, hogy a magyar válogatott játékosai a BL-ben edződjenek”.

Miért a fránya zöld asztal döntött a sport helyett?
A Siófok norvég kéziedzője, Tor Odvar Moen más megoldást választott volna.

A váci klubelnök szerint a sorsolás miatt nem lett volna igazságos az idei szezon alapján eredményt hirdetni: „Azt sem mondhattuk volna, hogy essen ki a Szent István meg a Békéscsaba, mert a Békéscsaba joggal mondhatná, hogy mi lett volna, ha… Úgy gondoltuk, hogy a jövő szezon ne sérüljön. bár azt sem látjuk, mikor kezdődik el.”

A nőknél a DVSC és az Érd helyzete lehetne hasonló, mint a férfiaknál a Csurgó és a Gyöngyös esete, ahol a csurgóiak lemondanának a nemzetközi indulásról a most harmadik helyen álló Gyöngyös javára: „Nem tudjuk, mi van az Érddel, mindenféle pletyka van, de nem lehet tudni, hogy mi lesz. Úgy gondolom, hogy az anyagi problémák rengeteg dolgot meg fognak oldani.”

Nincsenek szavak a csurgói kézisek sportszerűségére
A klub nyílt levélben felajánlotta az EHF-kupában való indulás jogát a Gyöngyösnek.

Kirsner szerint a fizetéseken is fognak látszani a koronavírus gazdasági hatásai.

„A játékosoknak partnereknek kell lenni a klubok túlélésében. Sok klubnál lehet, hogy tíz-húsz-harminc százalékkal csökkenteni fogják a játékosok fizetését. És tegyük össze a két kezünket, mert mi még sokkal jobb helyzetben vagyunk azoknál a munkavállalóknál, akiknek megköszönték a munkájukat, mert nem tudták őket foglalkoztatni.”

A női válogatottért felelős megbízottként is dolgozó Kirsner azt támogatná, ha a nemzeti csapatot a 2021-re halasztott olimpiai pótselejtezőn is a Danyi Gábor, Elek Gábor  edzőpáros irányíthatná klubmunkája mellett.

Kiemelt fotó: Facebook/Siófok KC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik