Sport

A félbeszakadt idény miatt már most visszavonul a válogatott kézikapus

Befejezi a pályafutását a 237-szeres magyar válogatott kézilabdakapus, Fazekas Nándor.

Úgy néz ki, hogy befejezem az aktív pályafutásomat. Nem csak a sérülés miatt, hanem azért is, mert úgy érzem, hogy itt az ideje a fiataloknak átadni a helyet. Velük szeretnék majd dolgozni a jövőben és az összegyűjtött tudásaimat átadni nekik. (…) Elég rosszul fejeződik így be sajnos, a sérülések és a vírus miatt is, de igazából nem tudok, mit tenni, én már eldöntöttem. Ez a vége, most már biztos

– nyilatkozta Fazekas a Sportplatz nevű oldalnak adott interjújában.

A 43 éves kapus néhány hete térdműtéten esett át, de már elkezdett erősíteni. A koronavírus-járvány miatt a magyar bajnokságot és a nemzetközi kupákat is felfüggesztették, Fazekas klubja, a Balatonfüred az NB I-ben 18 lejátszott meccs után a 6. helyen áll a tabellán.

A legjobb nyilván az lenne, ha holnaptól folytatódni tudna a bajnokság illetve a nemzetközi kupasorozatok, mert akkor tisztázott körülmények között dőlne el a bajnoki cím, a kiesők és feljutók kiléte, és persze a BL és az EHF-Kupa helyezései is. Ez nagyon összetett, itt tényleg nagyon nehéz lesz jó döntést hozni. (…) Reméljük, hogy még olyan időszakban be fog fejeződni ez a járvány, hogy a bajnokságot be tudjuk fejezni, hiszen már nem lenne sok meccs hátra.

– fogalmazott Fazekas.

A kapus tagja volt a 2004-ben és 2012-ben olimpiai negyedik helyen záró férfi válogatottnak, és azt nyilatkozta, pályafutása legjobb meccsét a 2003-as világbajnokságon játszotta, amikor kétszeri hosszabbításban sikerült nyerni Jugoszlávia ellen.

Fazekas a Veszprémmel összesen nyolc bajnoki címet és hét Magyar Kupát nyert, 2002-ben pedig BL-döntőt játszhatott, de a német Magdeburg jobbnak bizonyult. A nemzetközi kupasiker így is összejött neki, a német Gummersbach csapatával 2009-ben EHF Kupa-győztes lett.

A kiemelt képen Fazekas a londoni olimpia magyar-horvát bronzmeccsén látható. Fotó: ODD ANDERSEN / AFP.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik