Sport

Jövő nyárig Szegeden marad a spanyol gólgyáros

Jó hírt kaptak a szegedi kézidrukkerek: a csapat spanyol átlövője, Joan Canellas ugyanis 2021. június 30-ig meghosszabbította szerződését.

A 33 éves, 198 centis spanyol klasszis 2018-ban érkezett a Szegedhez, korábban megfordult többek között a Barcelonában, a Ciudad Realban, a Kielben és a Vardar Szkopjében is, utóbbi klubbal 2017-ben Bajnokok Ligáját nyert. A Szegeddel eddig a tavalyi Magyar Kupa-győzelem a legemlékezetesebb sikere a bajnokságban 133, a BL-ben eddig a magyar klub színeiben 69 gólt dobó Canellasnak.

A döntésemben a legfőbb szerepet a klub céljai játszották. Nem sok csapat van, amely a Bajnokok Ligája négyes döntőjéért harcol. Talán nyolc olyan klub lehet a világon, akik eséllyel pályáznak a döntőbe jutásra. És a MOL-Pick Szeged köztük van. Ez nagyon fontos számomra. Már másfél éve itt vagyok, ismerem a stílusunkat, az edzőnket, a csapattársaimat. Remek társaságot alkotunk. Minden amellett szólt, hogy ezt a döntést hozzam meg

– idézte a spanyol légiós nyilatkozatát a Szeged honlapja.

A Szeged legközelebb Barcelonában lép pályára, ha nyer, akkor akár a második helyre is felnyomulhat, de ehhez az kellene, hogy a jelenlegi második, a PSG otthon veszítsen a PPD Zagreb ellen, amire előzetesen kevés az esély.

Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik