Sport koronavírus

Forma-1: elhalasztották a Kínai Nagydíjat

Már hivatalos, amit napok óta pletykálnak, azaz hogy április 19-én nem rendezik meg a Kínai Nagydíjat a koronavírus-járvány miatt, közölte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Hogy végleg kikerül-e az idei versenynaptárból a futam, az még nem dőlt el, a közlemény szerint elképzelhető, hogy a későbbiekben pótolják, ha a körülmények megfelelőek lesznek.

Ugyanakkor Andrew Benson, a BBC szakírója azt írta a Twitteren, nagyon kicsi az esély arra, hogy lesz idén kínai futam. Eleve elég feszes a naptár, nehéz lenne neki helyet találni, ráadásul logisztikailag is nehéz lenne kivitelezni, így szerinte a csapatok nem fognak rábólintani.

A Kínai Nagydíj a negyedik verseny lett volna a rekordhosszúságú, 22 állomásos szezon során. Az országban 2004 óta rendeznek F1-es futamokat, tavaly a sorozat történetének 1000. versenyhétvégéje volt a sanghaji. Lewis Hamilton eddig hatszor nyerte meg a nagydíjat.

A legfrissebb adatok szerint a kínai gócpontú járványban eddig több mint 40 ezren fertőződtek meg, a halálesetek száma pedig meghaladta a 1100-at.

Százak halnak meg naponta: ez a járvány első köre
A koronavírus áldozatainak száma nő, miközben egyre kevesebb az új fertőzés: a következő 10–15 nap sorsdöntő lesz.

Kiemelt kép: GREG BAKER / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik