Sport

A Sopron Basketet 31 ponttal verték az Euroligában

A női kosárlabda Euroligában csodákat tett már korábban a Sopron Basket, amely 2018-ban második, 2019-ben negyedik lett a legrangosabb nemzetközi sorozatban.

Nem sikerült a bravúr: negyedik helyen végzett az Euroligában a Sopron
Hazai pályán végül a bronzmeccs sem lett meg.

Idén azonban negatív meglepetéseket produkál a sérülésekkel teletűzdelt együttes. A B csoport 6. fordulójában a Dinamo Kurszk otthonába látogató magyar csapat fájdalmas, 78–47-es vereséget szenvedett.

Gratulálok a Kurszknak! Remek csapata és szakvezetése van. Láthattuk ma is, mennyire profi csapat, mely nagyon szervezett volt támadásban és védekezésben egyaránt. Jelen helyzetünkben kétszer annyira fájnak a sérülések, mint máskor. Új helyzeteket, mozgásokat kell a játékosoknak végezniük, a korábbiaktól eltérő típusú felelősséget kell felvállalniuk. Ehhez türelemre van szükség! A mai mérkőzés jó tapasztalat volt a világsztárokkal szemben, megízlelhették, milyen szintre kell eljutniuk. Folytatnunk kell a kemény munkát, hinnünk kell abban, amit végzünk, és akkor a tükörbe nézhetünk, hogy megtettünk mindent

mondta a csapat vezetőedzője, Gáspár Dávid a meccs után.

A Sopron vasárnap a PEAC-Pécstől is kikapott 83-77-re a magyar bajnokságban, az Euroligában már egymás után negyedjére maradt alul.

Végeredmény – Euroliga, csoportkör, hatodik forduló

Dinamo Kurszk (orosz)–Sopron Basket 78–47 (22–10, 15–9, 19–16, 22–12)

Kiemelt kép: fiba.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik