Sport

Hét nap alatt négy meccset nyertek Hanga Ádámék

Hanga Ádám csapata, a Barcelona őrült héten van túl. A katalán kosárlabdacsapatnak hét nap alatt kellett négy mérkőzésen részt vennie, kettő spanyol bajnokin és két Euroliga-meccsen, de mindegyiket megnyerte a Barca.

Hét nap leforgása alatt két mérkőzés a bajnokságban és dupla forduló az Euroligában, méghozzá hibátlan mérleggel! Négy meccsből csupán egy volt idegenben, így kevesebb volt az utazás, és több idő jutott a regenerálódásra. Büszke vagyok a csapatra, mert mindkét sorozat hihetetlenül kiélezett

– mondta az MTI-nek Hanga.

Szerdán a kontinentális elitet felvonultató sorozat 9. fordulójában a katalánok hazai pályán 89-63-ra verték a török Fenerbahcét, a magyar válogatott játékos 20 perc alatt 10 pontot szerzett. Két nappal később ugyancsak saját csarnokukban, 96-73-ra legyőzték az izraeli Makkabi Tel Avivot, ezen a meccsen Hanga 6 ponttal zárt. Vasárnap Murciában nyert 87-83-ra a csapat és Hanga ezen a találkozón kapta a legtöbb játékidőt 28 perccel, 12 ponttal hálálta meg.

A Barcelona az Euroligában és a spanyol ligában is 8/2-es győzelmi mérleggel áll, a nemzetközi mezőnyben éllovas, a hazai bajnokságot viszont a Real Madrid vezeti.

Kiemelt kép: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik