Sport

Hosszú Katinka: Szeretnék Milák Kristóf helyében lenni

Hosszú Katinka a kvangdzsui úszó-világbajnokságon 200 méter vegyesen begyűjtötte sorozatban negyedik vb-elsőségét, de saját világcsúcsát nem sikerült megközelítenie.

Hosszú Katinka sorozatban negyedszer lett világbajnok
200 vegyesen megállíthatatlan az Iron Lady, harmadjára védte meg a világbajnoki címét.

Többek között ezért is tartja nagyon motiválónak Milák Kristófot, aki szerdán őrületesen nagyot úszott 200 pillangón és Michael Phelps világrekordját megdöntve söpörte be az aranyérmet.

Az edzőkkel közösen néztük a döntőt, egyszerűen nem találtam a szavakat, történelmet írt. Nagyon érdekes érzés volt, hogy egy honfitársamnak szurkolhattam a világcsúcsért, ráadásul mi nap, mint nap ugyanott készülünk a Duna Arénában, elképesztő pillanatok voltak. Egyúttal nekem is óriási motiváció, szeretnék újra az ő helyében lenni

–  mondta a saját világcsúcsát kétszázon és négyszázon üldöző Hosszú egy nemzetközi sajtóbeszélgetésén. Azért azt is megjegyezte, ugyan ellátta egy-egy jó tanáccsal Milákot, de egy igazi bajnoknak tartja, aki maga is képes “boldogulni”.

Az Iron Lady beszélt arról is, hogy a világbajnokságon néhány sportoló a sokadik doppinggyanújába keveredett kínai Szun Jang jelenléte miatt tiltakozott, és nem álltak fel a dobogóra a tizenegyszeres vb-győztes ázsiai úszó mellé.

Sokat beszélgettünk erről az úszókkal, a legnagyobb probléma szerintem az, hogy nem ismerjük a teljes ügyet, márpedig minden történetnek két oldala van. Ameddig nem tudjuk meg a teljes igazságot, nagyon nehéz állást foglalni.

Hosszú a jövő évi tokiói olimpiával kapcsolatban elmondta, elsősorban ezúttal is a 200 és 400 méter vegyesre fog koncentrálni, a játékok úszóversenyeinek időbeosztása alapján pedig várhatóan 100 és 200 méter háton indul majd.

Kiemelt kép: Maddie Meyer/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik