Sport

A világbajnok vívó Radnóti-írással gyalázta korábbi szövetsége elnökét

Kovács Tamásnak kardvívóként van két olimpiai bronzérme (1968, 1972), van világbajnoki aranya (1973), ezüstje (1967, 1970, 1971, 1975), bronza (1969, 1974, 1977), volt a sportág szövetségi kapitánya, majd a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója is. Az utóbbi időben politizál, a Jobbik színeiben indult a 2018-as országgyűlési választásokon. Kétségtelen, jelentős rálátással bír a magyar sportra, ezért véleménye is akad. Halad a korral, a közösségi média segítségével utóbbit nem rejti véka alá.

Korábbi sportágával foglalkozó minapi bejegyzésében például kardnyelven szólva „elővágott”, hétköznapi értelemben csúnyán gyalázta Csampa Zsoltot, a Magyar Vívó Szövetség elnökét, a Fidesz 2006-2014 közötti országgyűlési képviselőjének.

Kovács a sportág soros éves rendes közgyűlése (május) és a hazai rendezésű világbajnokság (július 15-23.) előtt közre adta Radnóti László, a kiváló sportújságíró, rádióriporter egyik évekkel ezelőtti „Elnökfelsál” című írását, amit állítása szerint körlevélben kapott meg.

„Sokan úgy gondolják, meghülyült a Szabó Bence, állítsátok le!”
A kétszeres olimpiai bajnok kardvívót sok kudarcélmény nem érte a sportpályán. Aztán 2016-ról 2017-re fordulva legjobb tanítványa otthagyta, a MOB főtitkári pozíciójából kirúgták, elbukta a versenyfutást a MOB elnöki székéért. Azóta a háttérbe vonult. Hová tűnt Szabó Bence?

Bevezetőként azt írta; „a sportág egy részének elege van a diktatórikus, és az ejtőernyős, amatőr vezetésből”, ezért „a Magyar Vívó Szövetségben elnök váltás lesz előbb vagy utóbb”.


Ön szerint öv alatti, vagy öv feletti ütés ez a poszt a korábbi sportvezetőtől?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik