Sport

Irtózatos csatát nyerve Európa Kupa-döntős a magyar pólócsapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11-re legyőzte az olaszokat az Európa Kupa Zágrábban zajló nyolcas döntőjének szombati elődöntőjében. Märcz Tamás együttese ezzel biztosította helyét a júniusi világliga-szuperdöntőben.

Mivel az olimpiai és Európa-bajnok szerb válogatott meglepetésre simán kikapott a pénteki negyeddöntőben a spanyoloktól, ezért komoly téttel bírt az olaszok elleni elődöntő, amelynek győztese már biztosan ott lesz Belgrádban, ahol játszhat az első olimpiai kvótáért.

Hárai Balázs sérülésével Német Toni maradt az egyetlen center a magyar csapatban, erre pedig rá is játszottak az olaszok, a Ferencváros játékosának gyorsan két hibája is lett. Olaszország jól használta ki előnyeit, de a mieink keményen küzdöttek és félidőben csak egygólos hátrányban voltak.

A harmadik játékrészben Varga Dénes két extraklasszis megoldásával egyenlített, innentől pedig őrült csata kezdődött a győzelemért, apránként pedig a magyar csapat került fölénybe. Az utolsó negyedben már mi vezettünk, Francesco Di Fulvio kihagyott egy ötméterest is hibázott, majd a játékrész közepén Varga Dénes egy elképesztő találattal – keresztbe úszva, a kapunak háttal, kapásból talált be – növelte az előnyt.

Bő egy perccel a vége előtt Manhercz Krisztián villant: egy az egyben rázta le magáról az embert és bombázott a léc alá. A 22 éves játékos zárta ezzel a találatok során, ugyanis az olaszok nem jutottak már el a magyar kapuig a blokkoló kezek között, így egy góllal a magyar válogatott nyerte az elődöntőt.

A mieink a Spanyolország-Horvátország párharc győztesével játszik a fináléban.

Végeredmény – Férfi vízilabda Európa Kupa, elődöntő

Magyarország-Olaszország 12-11 (3-4, 3-3, 4-2, 2-2)

Nyitókép: Madar Dávid/MVLSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik