Sport

Meggyőző játékkal verte Montenegrót a pólóválogatott

Zágrábban rendezik a vízilabda Európa Kupa nyolcas döntőjét, a torna első mérkőzése pedig a magyar-montenegrói rangadó volt. A meccs első találatát a rivális szerezte, a nyitónegyedet viszont Märcz Tamás csapata nyerte 4-2-re, amely Varga Dénes találatával már három találattal is vezetett a második játékrészben. A nagyszünet előtti perceket Montenegró nyomta meg jobban, fel is jöttek 6-5-re.

A harmadik negyednek volt egy komikus időszaka, amikor a játékvezetők oda-vissza fújták a kontrákat. Varga aztán egy távoli bombával törte meg a gólcsendet, de az ellentámadás során két magyart is kiállították, Montenegró pedig másodpercek alatt ki is használta a fórt.

A záró játékrészben a magyarok kerültek emberelőnybe, Varga dobott higgadtan a kapu közepébe, majd Nagy Viktor védett egy távoli bombát, így megmaradt a kétgólos előny (8-6). A folytatásban velünk volt a kapufa is, és kaptunk egy ajándék büntetőt is – Spaicot küldték ki négy percre brutalitásért –, de Zalánki Gergő lövését védte a kapus. Pillanatokkal később Zalánki javított egy felső léces bombával.

Az összességében jobban játszó magyar válogatott a négyperces emberelőny alatt mintaszerűen zárta le a mérkőzést és 11-7-re nyert.

Szombaton az olaszokkal játszunk a döntőért. A tornáról a házigazdaként már biztos vl-résztvevő Szerbia mellett a legjobb három jut tovább, Belgrádban pedig a tornagyőztes elsőként harcolja ki a tokiói szereplést.

Eredmény – Európa Kupa, negyeddöntő

Magyarország-Montenegró 11-7 (4-2, 2-3, 1-1, 4-1)

a magyar góldobók: Varga 3, Zalánki 2, Sedlmayer, Hárai, Vámos, Manhercz, Pohl, Bátori 1-1


A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori  Bence (Szolnok),Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC),  Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik