Élő Sport

Megvan Brady hatodik gyűrűje, Super Bowl-győztes a New England Patriots

A New England Patriots nyerte az 53. Super Bowlt, miután az atlantai döntőben 13-3-ra legyőzte a Los Angeles Ramst. Bill Belichick vezetőedző a nyolcadik, Tom Brady és a franchise a hatodik gyűrűjét nyerte.

A mostani minden idők legszenvedősebb döntője volt. A mérkőzésen a védelmek domináltak, egyik offense sem tudta kihasználni az ellenfél hibáit.

Merthogy hibák akadtak szép számmal.

Tom Brady és Jared Goff is adott el labdát, ám a negyedik negyedig gyakorlatilag nem történt említésre méltó történés, leszámítva egy-egy mezőnygólt és egy első negyedben kihagyott field goal-kísérletet. Ezen kívül tényleg alig történt valami, ráadásul a Marron %-val sikerült összehozni az egyik legrosszabb félidei show-t is.

Brady viszont az utolsó játékrészben, 3-3-nál ismét megmutatta, hogy hogyan kell egyetlen gyilkos támadással átmenni az ellenfél védelmén, ezzel a drive-val pedig lényegében el is dőlt a döntő. De nagyot játszott a szemmel láthatóan megöregedett Gronkowski és a leggyengébb pillanatokban is villogó Edelman is.

Ezzel a TD-vel dőlt el minden:


A New England Patriots dinasztiájának története tovább íródik ezzel a győzelemmel.

A Pats ezzel a sikerrel feljött a Pittsburgh Steelers szintjére, csak ennek a két franchise-nak van hat Super Bowl-győzelme.

Tom Brady 262 yardot passzolt össze, ezúttal nem volt passzotl TD-je és még egy labdát is eladott (rögtön az első passzából), de így is meglett a hatodik gyűrűje. Ő az egyetlen játkos, akinek ez sikerült, 41 évesen pedig ő a legidősebb irányító, aki Super Bowlt nyert. Belichiknek edzőként ez már a nyolcadik megnyert döntője, a hatodik főedzőként, 66 évesen pedig ő a legidősebb győztes tréner.

Az MVP-címet, azaz a legértékesebb játékosnak járó díjat Julian Edelman kapta, aki 10 elkapásból 141 yardot hozott össze.

A Pats sikere mellett meg kell jegyezni, hogy a Rams elképesztően tanácstalan volt az egész mérkőzésen, kilenc támadásuk is punttal ért véget, emelett mindössze egy ezőnygólt, egy kihagyott field goal-kísérletet és egy eladott labdát tudtak felmutatni. Teljesen megérdemelten nyert a New England Patriots.

Super Bowl LIII:

Los Angeles Rams-New England Patriots 3-13 (0-0, 0-3, 3-0, 0-10)

Kiemelt kép: Mike Ehrmann/Getty Images

Brady felkerült egy nem túl szép listára

Korábban csak Jim Kelly és Ron Jaworski adta el a labdát az első passzából. Legutóbb 1992-ben történt ilyen.

Harry Kane is a Patriotsnak szurkol, kutyáit Bradyékről nevezte el

A Tottenham Hotspur labdarúgó csapatának első számú csatára is a New England mellett tette le a voksát. Az angol válogatott Harry Kane a barátnőjével nézi a meccset. Az angol csatárról kevesen tudják, hogy óriási Pats-fan: két kutyáját Tom Bradyről és Russell Wilsonról nevezte el:

Ha a kormány 29,5 milliárdból működő propagandagépezete igazán oda akarna csapni, akkor a Super Bowlon vettek volna fél perc reklámot

Az ugyanis csak 5,25 millió dollárba kerül az idei döntőn, ami átszámítva mindössze 1,45 milliárd forint.

Jövőre belefulladunk a kormányzati propagandába
Plakátolásra, konzultációs levelekre, hirdetésekre 50 százalékkal többet fog költeni az Orbán-kormány. És a közszolgálati tévék, rádiók is több pénzt kapnak.

Az elmúlt közel két évtizedben egyébként majdnem megduplázódtak az árak, 2002-ben még csak 2,3 millió dollár volt harminc másodperc hírverés.

statista.com

Hol van Habib?

Connor McGregor már a helyszínen, Habib Nurmagomedovot még nem láttuk.

ATLANTA, GEORGIA – FEBRUARY 03: Conor McGregor and Conor McGregor Jr. attend Super Bowl LIII between the New England Patriots and the Los Angeles Rams at Mercedes-Benz Stadium on February 03, 2019 in Atlanta, Georgia. (Photo by Al Bello/Getty Images)

Tom Brady neje egyértelmű állást foglalt a szurkolásban

Ha valaki azon gondolkodott volna, hogy Gisele Bündchen szupermodell, Tom Brady neje vajon melyik csapatnak fog szurkolni, nem húzzuk tovább az idegeket: a Patsnek. Ebben bizonyosan közrejátszik, hogy a férje épp Tom Brady, a New England irányítója. Azt írja: a férje mögött áll. Ez igazából a kép tartalmát is messze lefedi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gisele Bündchen (@gisele) által megosztott bejegyzés, Febr 2., 2019, időpont: 10:51 (PST időzóna szerint)

Legyen így ;)

Az ESPN statisztikái szerint a Brady-Belichik páros eddigi 8 Super Bowlján maximum nyolc pont volt a csapatok közti különbség. Egy ilyen szoros mérkőzést most is el tudnánk viselni.

Egy kis olvasnivaló a meccsig IV.

Itt pedig álljon a mai mérkőzés felvezetője. Ennél jobb párosítást nem tud ma az NFL.

Minden ott érhet véget, ahol elkezdődött - Super Bowl LIII
Hétfőn hajnalban, magyar idő szerint fél 1-kor a New England Patriots és Los Angeles Rams találkozik egymással az 53. Super Bowlon. Az alapszakasz és a rájátszás alapján nagyon nehéz megtippelni, hogy melyik csapat nyeri meg a döntőt, mi mégis megpróbáljuk megjósolni a végeredményt.

Egy kis olvasnivaló a meccsig III.

A 2000-es drafton legalább egyszer minden egyes csapat átlépett egy fiatal vékonyka srácon, az akkor 23 éves Thomas Edward Patrick Brady Jr.-on. Ma már ötszörös bajnok, teljesen jogosan mondják, hogy nem született még jobb irányító Thomasnál. Itt az ember, a GOAT története:

Én vagyok a legjobb döntés, amit ez a franchise valaha meghozott
Kimondani is félelmetes: Tom Brady vasárnap megszerezheti a hatodik bajnoki gyűrűjét.

23:54 A brazil Ronaldo máris megkezdte a zavarkeltést

Posztolt egy humorosnak szánt képet Twitter-oldalára Ronaldo, korább legendás brazil válogatott labdarúgó. A fotón egy amerikai futball labdát szorongat, és annyit fűzött hozzá:

Valaki megmagyarázná nekem, miért hívják ezt a sportot futballnak, ha ez nem igazán labda és nem is lábbal játsszák a játékot?

Egy kis olvasnivaló a meccsig

A Los Angeles Rams az egyik legjobban menedzselt franchise a ligában, így egyáltalán nem meglepetés, hogy Sean McVay csapata Super Bowlt játszik idén. Hogy mi volt a terv? Dobták a lassú építkezést, és az azonnali győzelmet célozták meg – már csak a Patriots áll az útjukban.

Super Bowl: így kell csapatot építeni a 21. században
A gondos csapatépítgetéseket, a projekteket simán felválthatja a win-now szemlélet. A Los Angeles Rams ebben lehet úttörő.
Olvasói sztorik