Élő Sport

Megvan Brady hatodik gyűrűje, Super Bowl-győztes a New England Patriots

A New England Patriots nyerte az 53. Super Bowlt, miután az atlantai döntőben 13-3-ra legyőzte a Los Angeles Ramst. Bill Belichick vezetőedző a nyolcadik, Tom Brady és a franchise a hatodik gyűrűjét nyerte.

A mostani minden idők legszenvedősebb döntője volt. A mérkőzésen a védelmek domináltak, egyik offense sem tudta kihasználni az ellenfél hibáit.

Merthogy hibák akadtak szép számmal.

Tom Brady és Jared Goff is adott el labdát, ám a negyedik negyedig gyakorlatilag nem történt említésre méltó történés, leszámítva egy-egy mezőnygólt és egy első negyedben kihagyott field goal-kísérletet. Ezen kívül tényleg alig történt valami, ráadásul a Marron %-val sikerült összehozni az egyik legrosszabb félidei show-t is.

Brady viszont az utolsó játékrészben, 3-3-nál ismét megmutatta, hogy hogyan kell egyetlen gyilkos támadással átmenni az ellenfél védelmén, ezzel a drive-val pedig lényegében el is dőlt a döntő. De nagyot játszott a szemmel láthatóan megöregedett Gronkowski és a leggyengébb pillanatokban is villogó Edelman is.

Ezzel a TD-vel dőlt el minden:


A New England Patriots dinasztiájának története tovább íródik ezzel a győzelemmel.

A Pats ezzel a sikerrel feljött a Pittsburgh Steelers szintjére, csak ennek a két franchise-nak van hat Super Bowl-győzelme.

Tom Brady 262 yardot passzolt össze, ezúttal nem volt passzotl TD-je és még egy labdát is eladott (rögtön az első passzából), de így is meglett a hatodik gyűrűje. Ő az egyetlen játkos, akinek ez sikerült, 41 évesen pedig ő a legidősebb irányító, aki Super Bowlt nyert. Belichiknek edzőként ez már a nyolcadik megnyert döntője, a hatodik főedzőként, 66 évesen pedig ő a legidősebb győztes tréner.

Az MVP-címet, azaz a legértékesebb játékosnak járó díjat Julian Edelman kapta, aki 10 elkapásból 141 yardot hozott össze.

A Pats sikere mellett meg kell jegyezni, hogy a Rams elképesztően tanácstalan volt az egész mérkőzésen, kilenc támadásuk is punttal ért véget, emelett mindössze egy ezőnygólt, egy kihagyott field goal-kísérletet és egy eladott labdát tudtak felmutatni. Teljesen megérdemelten nyert a New England Patriots.

Super Bowl LIII:

Los Angeles Rams-New England Patriots 3-13 (0-0, 0-3, 3-0, 0-10)

Kiemelt kép: Mike Ehrmann/Getty Images

Jó, ez csillagos ötös oltás

Talán nem vagyok egyedül a véleményemmel, hogy az egyik legjobb dolog, ami a sportban történhetett, az a Twitter. Például a Bayer Leverkusen vagy az AS Roma focicsapatainak adminja is úgy szállítja a poénokat, mintha nem lenne holnap, de valahogy az is jobban belefér, hogy a csapatok kicsit beletöröljék a lábukat a másikba, persze a humor még befogadható keretein belül. És akkor ezek után jöjjön az NBA-s Utah Jazz tweetje, akik csak annyit írtak:

a kosárlabda jobb.

Nem pont azt kaptuk, amit vártunk - FÉLIDŐ

Oké, ez egy döntő, amit meg kell nyerni, nem feltétlen szép játékkal, de amit eddig kaptunk, az biztosan nem az amerikai foci ünnepe.

Az első negyedben gyakorlatilag Brady labdaeldása és egy kihagyott mezőnygól kísérlet volt, a másodikban pedig egy továbbra is szenvedő Rams, valamint egy Gostkowski field goal. A legmagasabbra akkor szökött a vérnyomásunk, amikor a Pats nekiment egy negyedik downnak – sikertelenül.

Úgyhogy másfél óra után ott tartunk, hogy 0-3 az állás, ami a IX. Super Bowl óta a legkevesebb egy félidőben – 1975-ben csak két pont volt a nagyszünetig. Innen jön a folytatás.

Mélységesen felháborít

hogy becsületesen dolgozó emberek felkészülnek, ráhangolódnak, szabadságot intéznek erre a nagyszabású eseményre, de a csapatok képtelenek élvezhető játékot nyújtani. A szezon eddigi legrosszabb meccse ez a döntő.

A pont nélküli első negyed a Pats egyik fegyvere

Eddig kilencszer fordult elő a Super Bowlok történetében, hogy nem volt egyetlen pont sem, és a Patriots ötödször veszi ki ebből a részét.

A korábbi négy alkalommal ők lettek bajnokok.

A Walking Dead sztárjai elmenekülnének Atlantából

Az alábbi képen Norman Reedus és Jeffrey Dean Morgan szerepelnek, akik hosszú évek óta Atlantában forgatják a Walking Dead című horrorsorozatot. Állítólag borzalmasan meleg van a forgatásokon, szóval, a fene se tudja, örülnek-e annak, hogy ott játsszák a Super Bowlt:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jeffrey Dean Morgan (@jeffreydeanmorgan) által megosztott bejegyzés, Febr 1., 2019, időpont: 4:14 (PST időzóna szerint)

Wayne Rooneyt ezért meglincselik majd csapattársai

Wayne Rooney, a D.C. United csatára még 2012-ben írta ki az alábbiakat Twitter-oldalára. Legyünk jó fejek, és idézzük fel azt, amiért a Major League Soccerben focizó angol csatárt szénné fogják trollkodni csapattársai — jobb esetben:

Próbálom nézni a Super Bowl fináléját. Hogy lehet ezt focinak hívni? Mintha nézném, hogy szárad a festék. Várom a zenéket és a reklámokat.

Olvasói sztorik