Sport

Egy ausztrál nő annyi maratont futott, hogy beletört a combja

Egy ausztrál üzletasszony, Mina Guli azt vette a fejébe, hogy 100 napon keresztül 42,2 kilométert fut majd. A maratonok nemes célt szolgáltak, a Föld vízkészletének védelmére hívta föl a figyelmet.

A 48 éves nő teste azonban nem bírta a tempót és a 62. maraton után többszörös fáradásos törést szenvedett.

Hétfőn Guli szóvivője elmondta, mostantól az üzletasszony a gyógyulásra koncentrál, azonban kampányát így is folytatja. Pedig a legutóbbi az orvosai figyelmeztették, ha így folytatja, többé nem fog  futni. Ezzel azonban nem lehetett eltántorítani a maratonistát, a 64. futásához már többen is csatlakoztak.

Nem ez az első törés egyébként Guli karrierjében, huszonkét éves korában már egy gerinctörés miatt azt jósolták az orvosok, hogy nem fog többé futni, ehhez képest az ausztrál hölgy a következőket pipálta ki a bakancslistájáról:

  • többször teljesítette az ultratiatlonos távot, majd 2013-ban a 251 kilométeres szaharai ultramaratont,
  • többször teljesítette a Marathon de Sables-t is,
  • 2016-ban, 46 évesen találta ki a 7 Desert Runt, vagyis a hét sivatag futását: hét héten át hét kontinens hét sivatagjában – Spanyolországban, Jordániában, Ausztráliában, az Antarktiszon, Dél-Afrikában, Chilében és az Egyesült Államokban – futott, hogy a Föld szűkös vízkészletének megmentéséért kampányoljon.

Nyitókép: Philip FONG / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik