Sport

Verrasztó: A vébé után azt hittem vége, de még mindig kemény vagyok

Ahogyan arról írtunk, a glasgow-i úszó-Európa-bajnokság utolsó napjára is jutott magyar aranyérem, Verrasztó Dávid zsinórban harmadszor nyerte meg a 400 méteres vegyest a férfiak mezőnyében. Pedig a brit Max Litchfield rendesen megnehezítette a dolgát, szinte végig ő vezetett, ám a 29 éves Verrasztó az utolsó ötvenre már az első helyen fordult és nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Az utóbbi hónapokban sok csúnya dolgot mondtak rólam, ami azért megviselt, de van, ami nem változik: még mindig kemény vagyok. Nagyon örülök, hogy 30 évesen is be tudtam bizonyítani, hogy van bennem ennyi tartás. A vébé után azt hittem itt a vége. (…) De úgy néz ki, tudok még kemény lenni és nem csak edzésen

– mondta a győzelem után Verrasztó az M4-nek.

A versenyről azt mondta, tudta, hogy a brit rivális jobb erőben van, de 20 év tapasztalattal tudta, hogy mit húzzon elő a döntőben, mint például mekkora tempóval ússzon a mellen és mennyi energiát tartalékoljon a végére. Azt is elárulta, ő nem pont olyan taktikával próbálkozott volna, mint ellenfele.

Azért tartanak tőlem. Tudják, hogy sokat edzem. Ezt tudtam ma kihasználni, hogy 15 éve itt vagyok, nyertem már pár versenyt. Ő ezt ma rosszul játszotta meg, én meg tízből egyszer játszom meg jól a dolgokat, ez a mai ilyen volt.

Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik