Sport

Cseh László lett az áldozata az Eb-n a nagy magyar rivalizálásnak

A glasgow-i úszó Európa-bajnokság magyar szempontból egyik legizgalmasabb számának a férfiak 200 méteres pillangóúszása ígérkezett, mivel a mezőnyben ott volt Milák Kristóf, Cseh László, Biczó Bencze és Kenderesi Tamás is.

Mivel országonként csak két versenyző juthat tovább, így tudni lehetett, hogy két magyar számára már délelőtt véget ér a verseny.

Kenderesi és Biczó egy futamban úszott, ők ketten végeztek az első helyen, de csak Kenderesi ment tovább, aki 1:54.91 perces időt ért el.

A 14-szeres Európa-bajnok Cseh is megnyerte a futamát, 1:55.91-es idejével bőven befért volna a középdöntőbe (az ötödik időt úszta), de a már említett szabály miatt kiesett.

“Aki nem tud délelőtt jól úszni, az nem érdemli meg, hogy ott legyen a délutáni futamokban. 150 méterig egész jól ment, de utána azt éreztem, hogy nem tudok elindulni”

– mondta Cseh.

Az élete első Eb-jén szereplő Milák óriási tempóban kezdett, féltávnál még bőven az Európa-csúcson belül járt, végül 1:54.17-tel csapott célba, így a legjobb idővel jutott a 16 közé, mögötte egyébként Kenderesi a második.


Milák elégedett volt az idejével, de hozzátette, nem érezte túl jól magát az úszás közben, mert kisebb betegséggel szenved. Biczó azon sajnálkozott, hogy a szabály miatt hiába úszott jó időt, így sem folytathatja, míg Kenderesi saját bevallása szerint kiúszta magát teljesen, és nagyon izgult, amikor a hátralévő futamokat követte.

Férfi 100 gyorson szintén négy úszónk indult, közülük Németh Nándor (48.93 másodperc) és Kozma Dominik (49.11) jutott tovább kilencedik, illetve tizenkettedik helyen,

Holoda Péter (49.96) és Bohus Richárd viszont búcsúzott (49.71).

Női 100 méter mellen Sztankovics Anna egy századdal megjavította egyéni csúcsát, 1:08.05-ös idővel a 11. helyen került a középdöntőbe, Sebestyén Dalma viszont önmaga legjobbjától (1:08.87) jócskán elmaradva, 1:10.21-gyel csak a 35. lett.

Női 50 méter háton Burián Katalin a 25. lett (28.94), Ilyés Laura viszont nem indult el. A 4×200 méteres vegyes gyorsváltó Holló Balázs, Grátz Benjámin, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összeállításban hetedik helyen jutott a döntőbe – kilenc induló közül -, az esti fináléban viszont ennél várhatóan jóval erősebb csapattal ugranak majd medencébe a magyarok, akár Hosszú Katinka is ott lehet a váltóban.

Férfi 1500 méter gyorson Gyurta Gergely 15:28.70 perces idővel a 16., Lakatos Dávid pedig 15:33.96-tal a 17. helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik