Sport

Úszó-Eb: nem jött össze az érem pénteken

A glasgow-i úszó-Eb péntek délutáni programjában három számban szurkolhattunk magyarokért. Elsőként Jakabos Zsuzsanna ugrott medencébe 400 méter vegyesen és bár idei legjobbját úszta 4:38.48-cas idővel – ez fél másodperccel jobb, mint reggeli ideje – ez végül a ötödik helyhez volt elég.

Nagyon örülök az időeredménynek. Két évvel ezelőtt hasonló idővel lettem érmes, most ez erre volt elég, nem volt benne több. Annyit éreztem, hogy a hát valahogy nem jött össze, sokkal könnyebb érzés szokott lenni. Egész évben kevés hátat úsztam

– foglalta össze Jakabos a futamát.

Időrendben Szilágyi Liliána következett, aki ugyan nem döntőben úszott, hanem a női 100 méteres pillangóúszás elődöntőjében. Sajnos nem sikerült a fináléba jutás, csak a 11. helyen zárt. A visszafogott teljesítmény azonban egyáltalán nem törte le a magyar versenyzőt.

A kétszázra készültünk, a százhoz többet kellett volna pihenni. Ez bemelegítésnek egy jó úszás volt. Új edzőm van, most azt érzem, hogy ez az az út, amit követnem kell és örülök neki. Kétszázon szeretném a legjobbamat megúszni!

– mondta az M4 Sportnak az úszás után Szilágyi.

A pénteki program zárásaként a budapesti világbajnokságon tavaly bronzérmet szerző férfi 4×100-as gyorsváltónkért szoríthattunk. Nagyon sokáig érmes helyen haladt a magyar váltó, ám a végére az oroszok rettentően elhúztak, a mieink pedig a negyedik helyen érkeztek célba, alig lemaradva a bronzérmes lengyelektől.

Eredmények – Úszó-Eb, péntek

női 400 méter vegyes
1. Fantine Lesaffre (Franciaország) 4:03.39 perc
2. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:03.49
3. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 4:04.03
…5. Jakabos Zsuzsanna 4:38.48

Férfi 4×100 m gyorsváltó
1. Oroszország 3:12.23
2. Olaszország 3:12.90
3. Lengyelország 3:14.20
4. Magyarország 3:14.51

Nyitóképünkön Jakabos Zsuzsanna látható a fináléban. Fotó: Clive Rose/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik