Sport

Takarítómogul építi fel Németh Szilárd kétmilliárdos birkózócsarnokát

2 milliárd 199 millió forintért építheti fel a Magyar Birkózó Akadámia Alapítvány  birkózócsarnokát a csepeli Hollandi úton a Jánosik és Társai Kft. A nyílt közbeszerzésre egyetlen ajánlat érkezett, a kivitelezés becsült ára 2 milliárd 143 millió forint volt.

A csepeli birkózócsarnok már most kalandos utat tudhat maga mögött: a kezdetben 500 milliósnak indult beruházás 2017-re már 2 milliárd forintnál tartott. Bár a cechet a közösből fizetik, a csepeli önkormányzat és a birkózó szövetség is lemondott a bábáskodásról, a méregdrága beruházást egy olyan alapítványra bízták, amit Németh Szilárd Fidesz alelnök, Csepel egykori polgármestere alapított és a saját címére jegyeztetett be.

Fónagy János idén februárban Szabó Szabolcs, az Együtt politikusának kérdésére árulta el, hogy megtörtént a pénzügyi tranzakció és az alapítvány megkapta a pénzt a csarnokra. Arra azonban nem kapott választ az Együtt csepeli jelöltje, hogy az akadémia és az alapítvány az adatvédelmi törvényeknek megfelelően működik-e, mert az államtitkár szerint ez nem az ő hatáskörükbe tartozik.

A Jánosik és Társai Kft. nemcsak építkezésben, hanem takarításban is utazik, méghozzá igen nagy sikerrel. 2016-ban írtuk meg, hogy ez a cég és stratégiai partnerének konzorciuma nyerte el Délkelet-Magyarország területén és Budapest egy részén a MÁV állomások tisztán tartására és rendbetételére kiírt, évi egymilliárd forintos közbeszerzési pályázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik