Belföld

Németh Szilárd migránsozva adott át kórházi osztályt

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 125 millió forintból felújított sürgősségi betegellátó osztályát hétfőn, ahogy megírtuk, az Együtt az átadás előtt feliratokat festett fel a kórház elé. A párt úgy tudta, az eseményen ott lesz Orbán Viktor és Németh Szilárd is, de az MTI beszámolójából most úgy tűnik, csak utóbbi volt jelen.

Orvost hoztatok? - ez a felirat várja Orbán Viktort a Jahn Ferenc Kórháznál
A miniszterelnök és Németh Szilárd átadja a Dél-pesti kórház felújított részét.

Na meg, Cserháti Péter, a kórházfejlesztésekért felelős miniszteri biztos, aki kiemelte, ez az első elkészült beruházás az Egészséges Budapest Programban. 1,5 milliárd forint értékben folyamatban vannak azok a közbeszerzési eljárások, amelyek révén korszerűsödik a kórház orvosi műszerparkja, valamint 1,7 milliárd forint értékben újulhat meg a csepeli telephely, mondta.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón a 2010 előtti állapotokat elemezte. Elmondta azt is, a magyar gazdaság jó teljesítménye lehetővé tette, hogy a kormány elindítsa az Egészséges Budapest Programot, amely az elkövetkező években 700 milliárd forintot biztosít az egészségügyi intézményfejlesztésekre.

És most jön a lényeg, mert jelezte, hogy

ezt a pénzt azonban ki lehet dobni az ablakon, ha másra, például bevándorlókra kellene fordítania az országnak. Súlyos kérdésről van szó, és az ország következő néhány tíz évében vagy az egészségügyre és oktatásra lesz forrás, vagy másra

– fogalmazott.

Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi betegellátó osztályának fejlesztése már indokolt volt. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója elmondta, a sürgősségi betegellátás az átalakítás alatt is folyamatos volt az intézményben, a januárban kezdődött és most befejezett munkálatok alatt 4318 esetet láttak el.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik