Gazdaság

Jánosik és Társai egymilliárdért takarítják a vasútállomásokat

A Jánosik és Társai Kft. és stratégiai partnerének konzorciuma nyerte el Délkelet-Magyarország területén és Budapest egy részén a MÁV állomások tisztán tartására és rendbetételére kiírt, évi egymilliárd forintos közbeszerzési pályázatot – közölte a takarítási üzletágban piacvezető cég tulajdonosa az MTI-vel.

Jánosik Lajos elmondta, hogy a pályázat 400 vasúti állomás és 14 irodaház, többek között a Keleti és Nyugati pályaudvar takarításáról, környékének tisztántartásáról szól, három plusz egy évre.

A kft. több mint 200 munkavállalója dolgozik majd folyamatosan a megrendelés teljesítésén.  Feladataik közé tartozik az utasforgalmi és üzemi területek takarítása, időszakos nagytakarítása, feltöltőanyagok, tisztítószerek biztosítása, valamint a teljes körű hóeltakarítás, a csúszásveszély elhárítása. A munkákhoz speciális takarító gépeket, eszközöket használnak majd, s erre a munkára külön felkészítik a dolgozóikat.

A szigorú feltételeket tartalmazó szerződés teljesítéséhez extra logisztikai programot dolgoznak ki. Vannak például olyan állomások, amelyek csak terepjáróval közelíthetők meg – tette hozzá Jánosik Lajos.

A takarítással, épületüzemeltetéssel és őrzés-védelemmel is foglalkozó Jánosik és Társai Kft. az előzetes adatok szerint 10 milliárd forint nettó árbevételt és 400 millió forint eredményt ért el 2015-ben – tájékoztatta Zöld István ügyvezető igazgató korábban az MTI-t. Az ügyvezető elmondta: az árbevétel idén a cég több mint 20 éves fennállása óta először éri el a 10 milliárdot, az előző évi 8,4 milliárd forint után.

A több lábon álló cég fő profilja, a takarító tevékenység forgalma 2015-ben elérte a 4,5 milliárd forintot, ami mintegy 30 százalékkal haladja meg az előző évi bevételt.  Tavaly év végén már több mint ezer saját alkalmazottat foglalkoztattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik