Sport

Elfogyott a türelem Veszprémben, brutálisan megbüntették a csapatot

Miután a Telekom Veszprém a hétvégén lélektelen játékkal simán, 32-25-re kikapott Dániában, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján, a klubvezetés drasztikus döntést hozott, és a szezon végéig komoly büntetéssel sújtja a csapatot – benne a játékosokat és az edzői stábot.

Alaposan elverték a Veszprémet Dániában
Hét gólt kellene ledolgoznia a magyar bajnoknak a visszavágón.

Kedd délelőtt a Telekom Veszprém hivatalos honlapjára felkerült egy közlemény, amelyben bejelentik a szankciókat. Ezt változtatás nélkül közöljük:

Közlemény:

A Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatának szurkolói, a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. és tulajdonosai, Veszprém város, valamint a csapat többi támogatója minden erkölcsi és anyagi támogatást megad ahhoz, hogy a csapat a klub hagyományainak és a közösen kitűzött céloknak megfelelően, a legmagasabb követelményeket elérő színvonalon játszon a hazai és nemzetközi versenysorozatokban.
 
Éppen ezért a Veszprémi Építők Sport Egyesület és a Veszprém Handball Team Zrt. elfogadhatatlannak tartja a Telekom Veszprém csapatának ebben az idényben több meccsen elért eredményeit, de főként az azokon nyújtott teljesítményét és a tanúsított hozzáállását. Mindez méltatlan volt a több mint negyven éves Klub hagyományaihoz, megsértve mindazokat, akik hozzájárultak illetve jelenleg is hozzájárulnak ahhoz, hogy ez az egyesület a története során folyamatosan építkezve egyre nagyobb sikereket érjen el, ezáltal neve Európa szerte ismertté és elismertté váljon.
 
A fentiekben említett szempontokat mérlegelve, a Klub és a Zrt. mai döntése értelmében a Magyar Bajnokság befejezéséig felfüggesztette a Telekom Veszprém első csapatának, valamint edzői stábjának a minimál béren felüli fizetések folyósítását. A Klub és a Zrt. a csapatnak a soron következő mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján dönt ez ügyben véglegesen.

A csapat (és a magyar válogatott) svéd edzője, Ljubomir Vranjes a meccs után amúgy azt nyilatkozta, szégyelli magát.

A BL-nyolcaddöntő visszavágóját március 31-én rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik