Sport

Alaposan elverték a Veszprémet Dániában

Rettenetesen leszerepelt a Telekom Veszprém Dániában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában. A párharc vasárnapi első mérkőzésén 32-25-re kapott ki a magyar bajnok a jóval gyengébb játékosállományú dán Skjern HB-tól.

Az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém csak az első félidő elején tudta tartani a lépést a skandinávokkal, ezt követően meglepetésre elhúztak a hazaiak, és komoly előnyre tettek szert. A magyarok szokatlanul sok lövést elhibáztak, többször előfordult, hogy jóval a kapu fölé, vagy mellé lőttek a veszprémiek.

A hajrában látványos összeomlást produkált a vengé csapat, így az utolsó percekben már azért kellett kaparnia, hogy olyan különbséggel kapjon ki, ami még ledolgozható a visszavágón. A dánok érthető módon nagyon boldogok, úgy ünnepeltek a meccs után, mintha meg is nyerték volna a Bajnokok Ligáját.

A mérkőzést követően Ancsin Gábor nyilatkozott a Sport TV-nek a találkozót követően, de nem tudta megmagyarázni mi történt.

Nem tudok rá mást mondani, ez szégyen. Egy Veszprém soha nem engedheti meg magának, hogy így játszon. Nem lehet kérdés, az a csapat nyerte a mérkőzést, amelyik szívvel-lélekkel küzdött végig. Hat napunk van rá, hogy felkészüljünk a visszavágóra és továbbjussunk.

– mondta a magyar válogatott kézis.

A visszavágót jövő szombaton rendezik, kisebb csodára lesz szüksége a Veszprémnek a továbbjutáshoz – amelyről korábban mindenki úgy hitte, hogy kötelező feladat lenne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik