Sport

Kékesi Márton bemutatta a sívilág egyik legextrémebb trükkjét

Kékesi Márton az a 22 éves magyar síző, aki a rövidpályás gyorskorcsolyázók mellett szintén történelmet írt a phjongcshangi téli olimpián.

Ugyan a miskolci születésű sportolónk nem nyert aranyérmet, de azzal, hogy szlalomban száz versenyző közül a harmincadik helyen végzett, szintén olyat tett, amit magyar sportoló előtte még sosem.

Teljesítménye azért sporttörténelmi, mert bár az olimpiák történetében eddig két magyar is előkelőbb helyen zárt nála szlalomban – 1984., Szarajevóban Kozma Péter (18., 15,06%), és 1994., Lillehammer, Bónis Attila (22., 15,09%) -, de az úgynevezett százalékos teljesítményben – a bajnok idejéhez viszonyított időhátrány – Kékesi 10,16-al az eddigi legjobb magyar.

Nos, Kékesi abban is hasonlít a gyorskorisokra, hogy ő sem pihen. Míg Liu Shaolin Sándorék épp Montrealban harcolnak a vb-érmekért, addig a legjobb magyar férfi síző a hétvégén Szlovéniában áll rajthoz egy FIS-versenyen.

A szaki, aki nélkül Liu Shaolin Sándorék nem lennének olimpiai bajnokok
A 2002-es olimpián még versenyzőként képviselte Magyarországot. 2012-ben és 2016-ban szürke eminenciásként. Név nélkül, ismeretlenül, a háttérből.

A szombati szlalomverseny előtt volt egy kis gyakorlás, amely végén Marci olyan trükköt mutatott be, amelyet minden bizonnyal sokan értékelni tudnak, akiknek akadt már dolguk a síléc le- és felvételével. Íme:

Kevesen tudják, de Kékesi magyar márkájú síléccel, a tavaly elhunyt Kovács Barnabás szövetségi kapitány által fejlesztett Explosivval versenyzik egy ideje, így Koreában és a hétvégén Szlovéniában is ezzel áll rajthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik