Sport téli olimpia 2018

Kilencedik helyen végzett a magyar sícsapat

A magyar négyes a nyolcaddöntőben búcsúzott a végső győztes svájciak ellen az alpesi sízők szombati csapatversenyén a phjongcshangi téli olimpián. A Hozmann Szonja,Maróty MariannSamsal DaliborKékesi Márton összeállítású csapat valamennyi tagja kikapott a rendkívül gyors és egy kis ugratóval tarkított szlalompályán, így Svájc 4-0-val jutott a legjobb nyolc közé.

Ramon Zenhaeusern és Samsal Dalibor Fotó: Fabrice COFFRINI/ AFP

A végső eredményközlés szerint csak az első négy csapat kapott saját helyezést: a negyeddöntőben kieső nemzetek ötödikek lettek, a nyolcaddöntőben búcsúzó csapatok – amilyen a magyar is – kilencedikként végeztek hivatalosan.

Tudni kell, hogy Miklós Edit pontjainak köszönhetően indíthattunk csapatot, miután 5 másik nemzet visszalépett az indulástól. Továbbá az olimpia előtt még az sem volt egyértelmű, hogy olyan ország is indulhat-e, akinek nincs “A” szintű kvalifikációja.

Hozmann Szonján kívül a lányoknál senki más nem volt, akit ez esetben nevezhetett volna a szövetség.

Kaszó Klára az európai síszövetség elnöke a FIS főtitkárával egyeztetve jutott arra, hogy a visszaosztott kvótát fel tudják tölteni Magyarországgal, ezért indulhattak a mieink.

A magyarokat kiejtő svájci csapat Ausztriát győzte le a döntőben, míg a bronzérmet Norvégia négyese vehette át.

Végeredmény – alpesi sí, csapatverseny:

1. Svájc (Denise Feierabend, Ramon Zenhäusern, Wendy Holdener, Daniel Yule, Luca Aerni)
2. Ausztria (Stephanie Brunner, Katharina Gallhuber, Katharina
Liensberger, Manuel Feller, Michael Matt, Marco Schwarz)
3. Norvégia (Nina Haver-Löseth, Kristin Lysdahl, Maren Skjöld, Sebastian Foss-Solevaag, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Jonathan Nordbotten)
…9. Magyarország (Hozmann Szonja,Maróty Mariann, Samsal Dalibor, Kékesi Márton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik