Sport téli olimpia 2018

Megszenvedett a pályával, de nagyon boldog a magyar síző

Kiváló eredményt elérve a 30. helyen végzett Kékesi Márton férfi műlesiklásban Phjongcshangban. A csütörtöki versenynapon az első olimpiáján résztvevő 22 éves magyar versenyző 53,49 másodperces idővel a 104 induló közül a 38. helyre futott be az első körben. Ez még annak tükrében is remek teljesítmény, hogy mindössze 52-en értek célba egy kör elteltével.

A második körben, bár időben gyengébben teljesített (55,56 másodperc), mégis feljebb tudott lépni, így végül a 30. helyen, 10 másodperccel elmaradva a versenyt megnyerő svéd André Myhrertől ért célba.

Megszenvedtem a pályával, de nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a legjobb harminc közé kerülnöm. Nehéz volt a vonalvezetés, de most sokkal korábban jöhettem le, mint az első menetben, így a pálya kevésbé romlott le.

– nyilatkozta Kékesi a verseny után.

Az volt a cél, hogy a top 30-as eredmény legyen meg és úgy néz ki, ez sikerült. Több mint száz induló volt, úgyhogy elégedett vagyok a helyezésemmel. Nagyon nagy volt rajtam a pszichikai teher, mert a szlalom elég kockázatos, nagy az esély a kiesésre. Az arany középutat meg kellett találnom, remélem ez kívülről is úgy látszott, hogy sikerült. Voltak kilengéseim, de azokat megfogtam. Próbáltam engedni a sít, de a végén még izgultam, mert jöttek mögöttem, nem akartam kicsúszni a harmincból.

mondta boldogan  Kékesi Márton, aki azt is elárulta, szlalomban várta magától a legjobb szereplést.

Kevesen tudják, de Kékesi magyar márkájú síléccel, a tavaly elhunyt Kovács Barnabás szövetségi kapitány által fejlesztett Explosivval versenyzik egy ideje, így Koreában is ezzel a léccel érte el élete legjobb eredményét.

A verseny másik magyar versenyzője, Samsal Dalibor többekkel együtt szintén kiesett az első körben.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik