Sport téli olimpia 2018

Szexrabszolgák a téli olimpia észak-koreai sztárjai

A phjongcshangi téli olimpia egyik legnagyobb szenzációja az a néhány tucat észak-koreai szurkoló, akik szervezetten szurkolnak, énekelnek a versenyeken.

Kormánypropagandát ünnepel a fél világ
Jóllehet a látványos és életvidám drukkereket azért küldték Dél-Koreába, hogy egy kis fényt vigyenek az olimpiába, de éppen a legsötétebb diktatúra eszközei.

A Bloombergnek viszont most két észak-koreai szökevénnyel és egy egykori déli kémmel beszélgetett, akik árnyalták a szurkolótáborról kialakított képet. Kiderült, minden hibáért nagyon komoly büntetés jár, sőt a nőket szexuálisan is kihasználják az északi diplomaták.

A 42 éves Li Szojeon 2008-ban megszökött a Kim Jong Un vezette diktatúrából, jelenleg a szökevényeknek segít beilleszkedni a társadalomba.

Az észak-koreai szurkolói csapat táncol és énekel, kívülről úgy tűnik, jól érzik magukat. Ám bulikra is járniuk kell, sőt ezeken a partikon szexuális munkát is végezniük kell, még akkor is, ha nem akarnak. Ezek általános jogsértések, ahol a nők testeit bocsájtják áruba

– mondta Li.

A korábban említett egykori kém pedig azt mondta, az atlétákra három hónap morális tréning vár otthon, hogy kezeljék a Dél-Koreában tapasztaltakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik